Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Vad är det rätta sättet att vaxa en bil?

När du vaxa en bil, du gör mer än att ha ett projekt bil fåfänga framför dina grannar. Även om det kan göra din bil ser blanka och nya, vaxning en bil också kan hjälpa till att skydda mot väderrelaterade katastrofer som kan utlösa förödelse på våra bilar. Men oavsett hur många gånger du vill vaxa bilen, det är den teknik som betyder att göra din bil ser sitt bästa. Det spelar också hur vädret är när du använder det. Saker du behöver
Mjuk, luddfri fiber duk
bilpolish
Clay bar
Bilvax Sida 2 luddfri handdukar
Tidning för bil beslag

Visa fler instruktioner
Förberedelser innan vaxning
1

Kolla vädret utanför och se om det är molnigt och under 75 grader Fahrenheit, men inte nära fryspunkten. Anledningen till att detta är viktigt är att bilvax behöver måttligt svalare temps att härda korrekt. Varmare temps kommer inte att göra det härda alls. En extremt kall temp gör det härda för mycket, vilket gör det omöjligt att torka av.
2

Tvätta all smuts från bilen innan du applicerar din bilvax. Att göra detta hindrar vaxet från att blandas med smuts och lämnar ränder på bilens finish. För att få all smuts från bilen, kan du behöva tvätta den flera gånger.
3

Torka bilen med en mjuk fiberduk efter tvätt för att undvika vattenfläckar. Använd en luddfri trasa så ludd kommer inte oavsiktligt blandas in med vaxet.
4

Ansök polish till din bils avslut om färgen jobb på din bil är sliten. Men med hjälp av en lera bar är lika om inte ännu mer effektiva på att ta bort smuts från bilen (se Resurs 1). Clay barer brukar komma med en flaska gel smörjmedel som hjälper till att avlägsna bilen yta förorenar lättare.
Vaxning teknik
5

Välj ett avsnitt i din bil --- sannolikt huva --- och tillämpa din bil vax till en luddfri handduk. Applicera vaxet till bilen ytan medan torka i en cirkelrörelse.
6

Lägg annan tillämpning av vax i en cirkulär rörelse på en annan, närliggande delen av din bil. När du lägger till att ansökan kommer den första ansökan vara torr och redo att buffras. Upprepa denna process för alla andra yttre delar av din bil.
7

Använd en mjuk, torr handduk att torka av vax snarare än en buffert. Buffertar är vanligtvis svårare att rengöra, trots att de fortfarande är vanligt förekommande. Torka vaxet med trasan i cirkulära rörelser, om än långsamt för att se all vax blir absorberas.
8

Fortsätt att polera bilen med en annan mjuk handduk i cirkulära rörelser för att avlägsna överflödigt vax på yta. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122592.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.