Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Mögel Sanering av en bil

Mögel är en familj av svampar som trivs i fuktiga ställen och producerar extremt motståndskraftiga stammar som kan växa på många olika ställen och orsaka skador i stora mängder. I slutna utrymmen som en bil, kan mögel orsaka ytterligare hälsorisker genom cykling genom luftkonditioneringssystem och som inandas av förare och passagerare, vilket kan orsaka problem i de allergiska mot mögel eller hälsotillstånd om själva formen är giftigt. Rengöring Mögel Källa

Mögel alltid växer på fuktiga ställen, så när du har hittat en mögel angrepp i din bil måste du hitta hur det växte där. Ibland tak kan läcka och låta vatten sippra in i mattan av en bil. Packningarna i dörrar eller fönster kan äventyras, så att fukt kan tränga i. Ibland även ett fönster kvar delvis ned i regnet kan skapa tillräckligt med fukt i en bil för att starta mögeltillväxt, speciellt om det inte rengörs och torkas omedelbart. Om problemet är pågående, bör du fixa först källan av fukt så att det inte kan upprepas.

Målet i mögel sanering är att ta bort all mögel utan att låta någon mer sporer att släppas. Om du kan, ta bort mögel i en utomhus område där alla lösa sporer kommer att föras upp i luften istället för att fastna i ditt garage. Om formen har angripet ett poröst område, till exempel mattan eller säten, kan det vara mycket svårt att ta bort. Om formen var i ditt hus, skulle du antagligen ta bort den del av mattan helt. Det kan vara dyrt, fula, och svårare om din bil matta har mögelproblem, så finns det andra mögel sanering alternativ som du kan prova istället. För bil matta, en ångtvätt och en stark fungicid (de finns tillgängliga i form av mattan schampo) kan användas. Du bör skrubba det smittade området, ta bort alla skura material noga, använd ångtvätt och schampo, sedan vänta tills området är torrt. Använd rengöringsmedel för andra gången, och sedan leta efter tecken på kvarvarande mögel. Mögel kan växa djupt ner i mattan och fortsätter att växa även efter denna detaljerade behandling, men det är den bästa metoden för att avlägsna formen utan att ta mattan eller annat infekterat område ut från bilen.
Ta bort mögelsporer

Ibland mögel i bilar kan hitta sin väg in i ventilationssystemet i bilen, där det kan fortsätta att växa och sprida mögelsporer i hela bilen. För att bli av med detta mögel, måste du köpa en gjutform fungicid speciellt utformad för att användas i en bil-system. Dessa fungicider kräver vanligtvis att du använder en färg spruta att spruta in dem i luftintaget för bilens luftkonditioneringssystem, medan A /C fläkten slås på. Liksom ånga rengöring, kan processen behöva upprepas flera gånger.

Efter att bli av med mögel i bilen, kanske du vill testa för mögel i hela huset också, eftersom sporerna från bil mögel kan spridas på kläderna och eventuellt infektera fuktiga områden inne i ditt hus också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122538.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.