Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Översvämmade Bil Mögel borttagning

Mögel är inte bara ful, men det kan också vara farliga för din hälsa. Touching mögel eller andas in mögelsporer kan orsaka vissa individer allergiska reaktioner som nysningar, rinnande näsa, röda ögon och utslag. Inandning av mögel också kan orsaka astmaanfall hos personer som lider av astma. Mögel frodas i fuktiga, våta förhållanden. En översvämmad bil är ett vanligt sätt för mögel att växa i bilen. Rengöring Mögel
Mögel

kan tas bort från insidan av en bil med vit vinäger som kan hittas på de flesta livsmedelsbutiker. Häll vinäger i en sprayflaska. Öppna alla dörrar på din bil för att hålla ventilationen flödar i hela bilen. Om det fortfarande står vatten i din bil eller din klädsel fortfarande är fuktig, använd en våt /torr vakuum för att avlägsna så mycket vatten som possible.Wipe bort eventuellt mögel från ytan av klädseln och instrumentpanel med en fuktig svamp. När du har städat bort alla synliga tecken på mögel, spraya områden med vit vinäger. Var noga med att mätta den formade delen samt omgivande områden. Mögel kan växa under ytan runt området. Spraya tills klädseln är mättad. Låt insidan av bilen för att torka helt med öppna dörrar. Mögel växer på fuktiga och våta miljöer, så att hålla din bil torrt är nyckeln till att bekämpa mögel.

Mögel kan också rengöras med blekmedel eller ammoniak. Vid användning av blekmedel, alltid testa ett litet område av klädsel för missfärgning. Blanda 1/4 kopp blekmedel med en liter varmt vatten. Med hjälp av en skurborste, skrubba de formade områden med blekmedel-vattenblandning. Låt området torka helt. Istället för att använda blekmedel, blanda två matskedar ammoniak till en liter vatten och skrubba blandningen på de drabbade områdena. Låt lufttorka. Kom ihåg att gummihandskar när du arbetar med ammoniak eller blekmedel. Kombinera aldrig blekmedel och ammoniak.

Lös 1/2 kopp borax i två koppar varmt vatten och gnugga blandningen i området. Låt blandningen ligga och dra några timmar. Använd rent vatten och gnugga området igen för att skölja bort eventuella rester kvar. Låt lufttorka.
P Om formen har lämnat en fläck på klädseln i bilen, ta bort den med citroner och salt. Spruta lite citronsaft i en container, och tillsätt salt tills den bildar en pasta. Applicera pastan på fläcken och låt torka i solljuset. Dammsug eller borsta pastan off. Om fläcken kvarstår, upprepa processen tills fläcken är borta.

Mögel kan också behandlas med hjälp av kommersiella mögeltvättmedel. När du använder dessa poster läsa alla varningar och följ alla riktningar enligt etikett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122537.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.