Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rensa upp en Leak Bilbatteri

Bilbatterier är laddningsbara celler i blybatteri familj av batterier. Dessa kraftfulla batterier behövs för att förse produktionen efterfrågan krävs för att starta bilen. Bilbatterier läcka någon gång en mycket frätande syra som är skadligt och kan korrodera dina terminaler, förstöra kläder och bränna huden. Rensa upp en läcka bilbatteri är en enkel uppgift, men du bör alltid använda största försiktighet vid hanteringen av batterisyra. Var noga med att bära skyddskläder, skyddsglasögon och handskar innan en sanering. Saker du behöver
Handskar
Goggles
Bakpulver
Vatten
Wrench
Stålborste
mjuk trasa (er) från Vaselin
Visa fler instruktioner
1

Undersök batteriet hölje och lock för några tecken på läckage eller fukt. Om du upptäcker en stickande sur lukt, pulverformiga fläckar, eller andra tecken på korrosion, då du kan ha en läcka bilbatteri.
2

Sätt på ett par arbetshandskar och skyddsglasögon och ta bort plasten täcker på din terminal huvuden (om någon).
3

Koppla bort den negativa batteripolen (minustecken), sedan den positiva sidan (plustecken) med hjälp av en skiftnyckel.
4

Förbered en bakpulver pasta i ett förhållande av tre delar bakpulver till en del vatten.
5

Applicera en generös mängd av bakpulver lösningen på batterikablar, terminaler och klämmor. Scrub terminalerna och klämmor med en stålborste. Torka av kablarna med en trasa. Ta bort överflödigt skräp och bakpulver med en fuktig trasa.
6

Ge terminalerna ett slutligt torka av med en ren, fuktig trasa för att avlägsna eventuell kvarvarande grus innan du ansluter terminalerna. Var noga med att återansluta den positiva polen först, sedan det negativa.
7

Applicera en klick vaselin på dina terminalförbindelser att förhindra eventuella framtida korrosion. Återgå plastlock till terminaler.
8

Blötlägg alla förorenade kläder i en lösning av en kopp bakpulver till varje liter vatten innan regelbunden tvätt. Pavement och andra material kan neutraliseras genom att en del bakpulver till tre delar vatten appliceras på det drabbade området. Skölj området med vanligt vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122482.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.