Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man bibehåller en sidenmatt finish på Automotive Paint

För de flesta människor, är en bil är en av de dyraste inköpen de kommer att göra i sina liv. Av den anledningen, att hålla sin bil ser rena, blanka och nya är en prioritet. Med nyare bilar, upprätthålla en satin finish är mycket enkelt. De flesta nya färgen kommer med en glänsande beläggning, och det enda bilägaren har att göra är att hålla den ren, tvätt och polering den regelbundet. Om du har en äldre bil, kan det emellertid vara nödvändigt att vaxa bilen för att få den look satin finish. Saker du behöver
Bevattning slang
Bucket
Biltvätt lösning
Mitt eller svamp
100 procent bomull handduk
Mjuk, ren trasa (tillval) katalog Wax (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Använda en mild spray från slangen (undvik hårt tryck), väta bilen från topp till botten, försiktigt skölja bort lösa smutspartiklar.
Sida 2

Fyll en hink med vatten och tillsätt den mängd bil-tvättlösning rekommenderas på flaskan. Addera 3

Doppa kardan eller svamp i lösningen och börja tvätta taket på bilen i stora cirkelrörelser.
4

Skölj biltaket omedelbart och noggrant efter rengöring med biltvätt lösning i syfte att undvika att lämna eventuella kvarvarande rester klängande till bilen.
5

Arbeta dig från toppen av bilen till botten, tvätt och sköljning omedelbart tills hela bilen är ren. Doppa tvätta mitt eller svamp i en hink med rent vatten efter tvättning varje avsnitt av bilen för att ta bort sand eller smuts kan ha samlats.
6

Torka bilen omedelbart med en 100 handduk procent bomull . Börja på toppen av bilen och röra sig i en cirkulär polering rörelse över varje yta tills allt vatten är borta och bilen är helt torr. Om du har en nyare bil, bör detta vara tillräckligt för att lämna det med en satin finish. Om din bil är äldre och behöver vaxning, gå vidare till steg 7.
7

Applicera bilvax med en mjuk ren trasa till bilen på det sätt som rekommenderas av tillverkaren. Börja på toppen av bilen och fortsätta att arbeta dig nedåt, putsning bilen tills det är ljust och glänsande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122524.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.