Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Det bästa sättet att rengöra uppvärmda säten läder Bil

I bilar med uppvärmda lädersäten, en värmeslinga inuti värms upp och överför värme till botten och nedre delen av ryggen av sätena. Över tid kan denna värme exponering torka ut lädret i uppvärmda säten mycket snabbare än nonheated lädersäten. När läder torkar ut, blir det sprött och så småningom börjar spricka. För att förhindra detta, rena och skick uppvärmda lädersäten bil regelbundet. Rengöring

Börja städningen uppvärmda lädersäten bil genom att ge dem en snabb vakuum. Detta tar bort lös smuts partiklar och skräp så att de inte kommer att smörjas in i korn av lädret under djup rengöring. Sedan köpa en kvalitet läder-och sjukvård produkt. Kvalitet läder-och sjukvård produkter är fria från silikon, olja och släta medel. Dessa kemikalier skada läder.

Före rengöring, vänd stolen värmare på låg i ca 10 minuter. Värmen öppnar porerna i lädret, så att du kan ta bort ingrodd smuts partiklar. Börja rengöra sätena genom att applicera en liten mängd läderrengöring till ett rent, mjukt sämskskinn. Arbeta i cirkulära rörelser, gnugga rengöringsmedel på sätena. Det finns ingen anledning att röra om rengöringsmedel till en punkt där det börjar bilda skum.

Sedan tar en annan ren sämskskinn och torka lädret rengöringsmedel av. När du är klar med rengöringen, är det viktigt att ersätta de naturliga oljor som förlorade i skinn genom att tillämpa en konditionering produkt.
Conditioning

Dina nyligen rengjorda uppvärmda lädersäten inte kommer att stanna ren för länge om du inte ersätter naturliga läder oljor du tvättas bort. Oljorna är det som håller lädret mjukt och hindra smuts från inbäddning i porerna. Det sista steget i rengöringen är att tillämpa en konditionering produkt.

Hitta en produkt läder konditionering som är fri från olja, silikon och släta medel. Dessa kemikalier sippra in i porerna i lädret och förhindra konditioneringsprodukter från att tränga in i ytan. Arbetsbord produkter måste kunna penetrera ytan av läder för att skydda den mot skadliga UV-strålar. Balsam förhindrar även läder från sprickbildning genom att hålla den smidig.

Skick, slå sits värmare på låg igen i ca 10 minuter. Applicera konditionering produkten till en ren sämskskinn och gnugga i en cirkulär rörelse. Detta säkerställer att balsam penetrerar porerna i lädret från alla vinklar. När du är klar, torka bort överskottet balsam med en ren duk eller trasa.

Upprepa rengöring och konditionering process två gånger i månaden för bästa skydd.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122523.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.