Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Typer av Car Wax

Vaxning en bil är en av de bästa sätten att göra det ser sitt bästa och bevara dess finish. Vax skyddar färgen mot miljöfaktorer, inklusive skadlig ultraviolett solljus som kan blekna färgen över tid. Flera olika typer av bilvax finns tillgängliga från en mängd olika tillverkare, med varje produkt har sina egna fördelar.
Dekorvax på en Classic Car
naturligt vax

Några av de högsta prissatta (och bäst presterande) typer av bilvax är tillverkade av naturliga ingredienser. Den vanligaste bland dessa är karnaubavax, vilket är en form av var det kommer från en brasiliansk anläggning kallas copernica cerifera. Medan många märken av bil var använda karnaubavax i blandningar som även innehåller oljeprodukter och andra oljor, vissa bilägare föredrar att använda ren karnauba på sina fordon. Karnaubavax-baserade vaxer ofta varar mellan en och två månader och ger utmärkt skydd för auto färg.
Syntetiskt vax

många andra former av bilvax produceras helt från syntetiska ingredienser. Dessa vaxer är kemiska föreningar som är avsedda att tjäna samma syfte som naturligt vax som en lägre kostnad. Syntetiska vax produkter är ibland kallas färg tätningsmedel, eftersom de innehåller lite eller inget naturligt vax. Syntetiska vaxer är formulerade för att vara lättare att tillämpa och kräver mindre ansträngning att gnugga på, sedan polera bort jämfört med naturligt vax. Syntetisk också håller längre, delvis för att det kan vara kemiskt framtagen för att vara mer motståndskraftiga mot värme.
Natural kontra syntetiska

Debatten mellan fördelarna av naturlig och syntetiska bil vaxer är ett löpande inom fordonsindustrin samhället. Carnauba var generellt överens om att producera glansigaste finish. Dock måste bilägare applicera det på regelbunden basis eller riskerar skador på lacken. När en enda vax jobb måste pågå en hel säsong, är syntetiska produkter föredras. I vissa fall, bilägare tillämpa en grundfärg av syntetiskt vax, och sedan ett lager av naturligt vax för att ge det bästa av båda världar.
Märken och sorter

Under många år var Turtle Wax bäst kända och mest använda varumärket för bilvax. Idag Turtle Wax tillverkar ett brett sortiment av vax produkter, medan många andra märken (inklusive DP, Wolfgang och Armorall) säljer liknande vax produkter. Förutom både naturliga och syntetiska vax alternativ, är modernt bilvax även finns som antingen en pasta eller en vätska. Flytande vax kan sprayas på under eller efter en biltvätt medan pastan måste smörjas på och får torka, då överflödigt vax kan gnidas bort. <
Andra produkter
p> finns en mängd andra produkter som ofta används i samband med, eller i stället för, faktiskt bilvax. Som vax, bil polish finns både som en vätska och en pasta. Men snarare än att producera ett skyddande lager som vax gör, avlägsnar polish faktiskt ett lager av smuts och skräp medan erodera bilens skyddande överskiktet. Gnugga föreningar och andra bilvårdsprodukter kan ta bort rost, minska uppkomsten av repor, och även släta ut en skadad färgytan. Det är oftast bäst att använda vax efter någon av dessa produkter som ett sätt att ersätta det skyddande skiktet förlorade mot omfattande rengöring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122387.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.