Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Huskurer för att Lukter Tillfälligt Interior Bil Vents

Din bil ventiler har blåser ut illaluktande luft, och det är dags att agera. Över tiden smuts kan bygga upp på olika platser i hela kanalsystemet, och kondens från luftkonditioneringen ger en välkomnande miljö för mögel. Att dålig lukt du luktar är mest sannolikt orsakas av bakterier byggs upp i din luftkonditionering eller intag filter. Fräscha Air
p Om lukten inte är överväldigande, kan du kanske att täcka upp det. Du kan använda vanliga luftfräschare för bilar för detta: bara klippa dem i en form och storlek som passar inuti ventilen och ställ dem i det så att de inte faller ut. Alternativt kan du använda torktumlare ark. Om du har bråttom, prova spraya lite parfym i ventilationsöppningarna.
Rengör Vents
tvål

Användning och vatten, eller blanda 1/4 kopp vit vinäger i 2 koppar vatten för att få bättre resultat. Om du inte kan stå lukten av ättika medan du rengör, då kan du använda antibakteriella medel istället. Använd en gammal tandborste för att skrubba, eller lägg blandningen i en sprayflaska och torka av den på ventilerna med en trasa.
Rengör Air Conditioner

dålig lukt kan vara en följd av en smutsig luftkonditioneringen. För att åtgärda detta, ta locket av din luftkonditionering enhet och använd en fuktig trasa för att torka det. Torka inuti alla sprickor, springor och avlopp, ta sedan bort samlingen pannan. Denna pan samlar kondensvatten från luftkonditioneringen, över tid, blir pannan igensatt med smuts och svamp. Rengör det väl innan du sätter tillbaka det.
Byta filter

Byta luftfilter tar hand om Vent lukt i vissa fall. Du kan köpa ett nytt filter från någon Biltema. För att ändra det, leta efter en stor metallcylinder under huven på din bil. Detta är kopplad till en ruta där filtret går, och det ska lätt lossna så att du kan byta ut det gamla filtret. Förutom att bara smuts
andra tips

Andra saker och fukt kan orsaka dålig lukt. Om förslagen ovan inte verkar fungera, dessa: om du röker i bilen, kan tobaken hålla fast tyget på din klädsel, och så småningom den gör sin väg in i kanalsystemet. Pet lukt kan också orsaka dålig lukt. Och om din motor läcker någonstans, kan du lukta rök från brinnande motor vätskor. Få det kontrollerat ut om du misstänker att så är fallet.
Varningar
lakan

torktumlare och ibland luftrenare, har börjat fått viss negativ uppmärksamhet i media för ohälsosamma kemikalier de innehåller. Om detta är ett problem för dig, så hoppa över det första förslaget och bara börja med att rengöra dina ventiler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122481.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.