Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur bli av specifikationer i svart färg på en bil

Svarta bilar döljer smuts väl, men så småningom kommer de att förlora sin nya bil utseende. Du kan märka en ansamling av specs på din bil. Medan smuts och skräp på utsidan kan tvättas bort, om den har gjort sin väg in i lacken på din bil, behöver den en speciell rengöring jobb att ta bort den. Ta bort dessa specs är avgörande för att förhindra repor och rost från att bygga upp. Saker du behöver
Soft-borst skurborste
Clay bar
Bucket
Clay bar smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

tvätta bilen grundligt först med en mjuk borst borste. Låt bilen torka i ett skyddat område där den inte blir smutsig. Efteråt, ta bilen i ett väl upplyst område för att se den speciell är fortfarande där och var inte helt enkelt tvättas bort med en vanlig tvätt.
2

Öppna en ny lera bar när du är redo för att ta bort specs från färgen av bilen. Se till att leran baren är ren annars kan lämna repor i lacken. Om det finns relativt få specifikationer, kan du välja att lämna bilen ensam. Eftersom det är svart, kommer de specs smälta in mycket bättre än på ljusare färger bilar. Mer än ett par prickar, dock behöver uppmärksamhet för att förhindra ytterligare skador.
3

Fyll en hink med varmt vatten, men inte för varmt eftersom du ska hålla din nakna hand i det , och låta leran bar i blöt i en till två minuter. Håll skopan på en plats där damm och smuts inte kommer att falla in i det medan du rengör.
4

bort leran bar från vattnet och knåda den till en boll i handen. Tryck den platt. Det bör passa bekvämt i din hand, så att du kan tvätta bilen med det.
5

Spray smörjmedlet som kom med leran bar till baren själv och på det område som du rengör. Gnid leran bar upp och ner över området. Du vill sätta press men inte för mycket. Det är bättre att gå lätt och komma tillbaka senare. Du kommer att ha en svårare tid att berätta när färgen är ren på grund av den svarta färgen. Enligt Bilvård Råd, efter lite övning kommer du att kunna känna skillnaden mellan grov, smutsiga miljöer och släta, rena ytor.
6

Rengör ett par kvadratmeter av din bil och knåda leran bar in en boll igen innan du trycker den platt. Detta håller för mycket smuts från att bygga upp och göra leran bar värdelös. Ständigt kontrollera dina framsteg genom att leta efter repor på bilen, eller stora partiklar på leran bar som måste dras av för att förhindra dem från att skada lacken.
7

klar med leran bar och skölj bilen av ordentligt. Om du vill, kan du polera och vaxa bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122440.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.