Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man Refinish fälgar

A fälgen är den yttre delen av metallen hjulcentrum, på vilken däcket är monterat. Insidan del av däcket sitter på metallen cirkulär del av hjulet och fälgen. När det gäller material, centra hjul och fälgar är tillverkade av aluminium, stål eller krom. Med tiden, alla dessa metaller förlorar sin glans. Beroende på materialet, fälgar kan restaureras och görs glänsande och blankt igen. Det finns många olika tekniker för efterbehandling fälgar, men den grundläggande metoden är alltid lika, oavsett vad det speciella materialet eller skadenivå är. Saker du behöver
Slang
Milt rengöringsmedel
Handduk
Stålull
Sandpapper
sämskskinn Kratsning förening
Buffer
krompolish

Visa mer instruktioner
1

Rengör fälgar noggrant med vatten och milt flytande tvättmedel. Använd en slang för att avlägsna hardcore smuts och damm från fälgar. När fälgar är rena, men fortfarande blöt, använd en ren handduk att torka och torka av dem.
2

Undersök din fälgar för att bestämma nivån på skadan. Om skadorna är omfattande och sprickor i fälgarna är allvarliga, fortsätt till nästa steg. Om skadan är bara kosmetiskt och glans är den enda som förlorade, gå direkt till steg 4. Se också till att identifiera materialet din fälgarna är tillverkade av.
3

Använd stålull för att jämna ut din fälgar, om de är tillverkade av stål. För aluminiumfälgar, använd våtslippapper, från 400-grit, sedan fortsätta med 600-grit och slutligen, polering med 1500-grit. För chrome fälgar, bara använda ett sämskskinn för denna del av uppgiften. Sätt press att jämna ut ytan och gör den mjuk och smidig igen. Använd fasta, starka, cirkulära rörelser och missa inte en fläck på fälgar.
4

Buff bort små repor och mikro-skada med en polering förening. Använd en liten mängd av en polering förening, spridas på en buffert, för att putsa fälgar tills deras fulla glans återställs. Använd samma typ av polering förening för både aluminium och stål fälgar. För chrome fälgar, använd ett sämskskinn igen, med en speciell krompolish.
5

Putsa dina fälgar med efterbehandling polish och en mjuk handduk. Applicera lacket generöst på fälgarna, med jämn, fast och cirkulära rörelser för att sprida det jämnt och effektivt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122832.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.