Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att ta bort färg fläckar från bilen

Måla fläckar kan förstöra utseendet på din bil. Vad är värst skadar bilens yta försöker bli av med de fula färg fläckar. Det finns några enkla saker du kan göra för att ta bort färg fläckar från din bil som inte kommer att förstöra bilens finish och är mycket billigt. Saker du behöver
Terpentin Vatten
eller lacknafta
2 eller 3 Handdukar
Visa fler instruktioner
1 p Om du målar runt din bil och små bitar av färg lyckas landa på din bil är det första du bör göra är att få en fuktig trasa eller svamp och torka bort färgen på bilen innan den har en chans att torka.
p Om färgen fläckar är torka och har varit där ett tag oroa dig inte, även om det är mycket lättare att ta bort färg medan den fortfarande är våt, är det inte särskilt svårt att ta bort torr färg från bilen.
2

första du vill göra är att se till att bilen är i ett svalt välventilerat område där det inte finns något direkt solljus på det. Addera 3

Därefter bör du försöka ta reda på om färgen fläckar på din bil är gjorda av vattenbaserad färg eller lackfärg. Om du är osäker på vilken typ av färg färgen fläckarna är gjorda av så antar att de är vattenbaserad färg fläckar.
4

Med vattenbaserad färg du vill ta en våt trasa eller handduk och placera den över färgen fläckar. Eftersom vattenbaserade färger löser sig i vatten, kommer den våt trasa mjuka färgen upp vilket gör det mycket lättare att ta bort från bilen utan att göra någon skada ytbehandlingen.

Låt våt trasa sitta på färgen platser för en några timmar. Kontrollera på trasan regelbundet för att se om det börjar torka ut, om trasan torkar ut hälla mer vatten på det.

När färgen har absorberat vattnet färgen fläckar kommer att lossna i bilen med enkelt torka av en torr handduk.
5 p Om färgen fläckar inte absorbera vatten alls då färgen är antingen emalj baserad eller oljebaserad. Lyckligtvis tar bort oljebaserad färg kräver samma procedur som emalj färg.
6

Återigen behöver du en handduk eller en trasa och denna gång behöver du thinner eller lacknafta. Ta handduken och dränk den i antingen lacknafta eller förtunning.
7

Nu tar blöt handduk och försiktigt gnugga ytterkanterna av färgen fläckar arbeta din väg till centrum i en cirkelrörelse .
8

När färgen börjar komma av torka bort all överflödig färg eller droppar med en ren torr trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122251.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.