Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man håller Bilinteriör Trevligt

Kanske du har ärvt en bil från en förälder, kusin eller syskon. Kanske har du alltid varit fanatisk om utsidan av din bil, men har varit lite mer slappa om sitt inre. Eller kanske har du precis köpt en spankin "ny bil och vill hålla den i utställningslokalen skick. I varje fall hålla insidan av din bil i god form inte bara skapa en mer behaglig körupplevelse, men kan bidra till att öka andrahandsvärdet på vägen. Saker du behöver
mjuka trasor
Tvålvatten
Dammsugare
Fönsterputs
Visa fler instruktioner
1 Ta bort alla oönskade objekt från säten, dörrar och mattor.

Toss vad du inte behöver. Precis som i storstädning, är det viktigt att hålla bilen fri från onödiga kvitton, pappersbitar, liten förändring och allt annat som skapar röran. Gå igenom din fordonets främre och bakre sätena, var noga med att kontrollera sprickor för något oönskat material. Kontrollera handskfacket och dörr förvaringsutrymmen för något som inte kommer att vara till nytta för er framöver. Sedan undersöka golv, särskilt områden under och mellan sätena. Kasta alla oönskade papper i soporna eller en papperskorgen.
2 Vacuum dörrpaneler och skrevor.

Vakuum bilen. Du kan använda en handhållen dammsugare eller slangen och fastsättning av en upprätt eller kanister maskin. Du vill ha en maskin med hög sug att plocka upp inte bara smuts du kan se men dammpartiklar som inte är synliga för blotta ögat. Vacuum mattor, bilmattor, säten, området kring kopplingen, om du har en, varje skreva och eventuella stoppade eller tygklädda områden, såsom dörrpaneler.
3 Torka av instrumentpanelen, inklusive alla kontrollknappar.

Torka instrumentbrädan. Med din mjuk trasa doppad i en mild tvål-och-vatten-lösning (skålen vätska rekommenderas av Nissan, till exempel), torka av instrumentbrädan, inklusive ratten och kontrollknapparna, delar av de dörrar som inte är tygklädd , nödbromsen och kopplingen (om du har någon). måste
4 bilfönster rengöras för den skull synlighet.

Rengör glasytor. Spraya din fönsterputs direkt på insidan vindrutan, sidorutorna, bakrutan och backspegel. Om du är orolig för dimman från fönsterputsare som kommer i kontakt med andra invändiga ytor, kan du spraya rengöringsmedel direkt på en mjuk trasa. Polera glasytorna med mjuk trasa tills de är klara. Om du ser streck efter ditt första försök, pröva att använda lite mer renare och torka igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123046.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.