Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rengöra en Vespa Svänghjul

Rengöring en Vespa svänghjul kräver dess avlägsnande med två specialitet verktyg. Det är inte så svårt, och tar lite tid för mekanisk gör-det-självare som vet sin väg runt en skoter. Saker du behöver
Skruvmejslar (spår-och Phillips) katalog Shop handduk
Svänghjul hållare Tool Review Svänghjul avdragare verktyg
Hylsnyckel och uttag
Metal pan
Lösningsmedel renare
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa plastcylindern locket och svänghjul fläktkåpan på motorn genom att skruva bort ta bort skruvarna. Fånga fästskruvarna för hand när de lossnar och placera dem i en metall pan för förvaring. Avlägsna motorcylinder och fläkt täcker helt.
2

Sätt tillbaka en skruv halvvägs in i toppen av motorhöljet för att ge ett ankare för svänghjulet hållverktyget (detta stoppar svänghjulet från snurra när du lossar eller dra åt den). Slip svänghjulet hållverktyget på skruven när det är tätt i motorn fallet. Lås den andra änden på en av de tung fläkt fenor. Addera 3

Placera en hylsnyckel på svänghjulet fästmutter. Veva muttern löst tills det snurrar fritt. Ta bort muttern och de tandade nedanför bricka och placera dem i metall pan. Sätt i svänghjulsmuttern verktyget in i centrum av svänghjulet. Vrid den i gängorna inuti svänghjulet centrum. Spänn fast verktyget med en hylsnyckel som den pressar svänghjulet fläkten vevaxeln.
4

Dra tung fläkt från vevaxeln. Fånga woodruffkilen (en metall halvcirkel) som sitter mellan fläkten och vevaxel arm att fästa svänghjulet. Placera nyckeln i metall planen. Torka bort smuts och torra rester från tung fläkt med en butik handduk.
5

Flytta till en utomhus utrymme och spruta ner tung fläkt med ett lösningsmedel rengöringsmedel. Tvätta den ordentligt med spray. Torka av den med hushållspapper eller handdukar butik. Låt svänghjulet lufttorka.
6

Sätt woodruffkilen på vevaxeln. Rada upp den rena svänghjulet med nyckeln genom syn och tryck fast den på vevaxeln. Placera tandad bricka och svänghjul säkra muttern på vevaxeln änden. Dra svänghjulet igen med en hylsnyckel och svänghjulet innehavaren verktyg, hålla den från att snurra. Dra åt muttern med rätt moment inställningen per VESPA specifikationerna manuella fabriken. Lyssna på momentnyckel för att klicka när det är tillräckligt stram. Sätt tillbaka motorhuvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122939.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.