Hur refurb Wheels

Hjul har en dramatisk effekt på utseendet av ett fordon, vilket är anledningen till att attraktiva lättmetallfälgar är ofta ett önskvärt alternativ på en bil. Men tack vare sin närhet till marken, kan den yta på hjulen blir repig och bleka. Om det händer, kommer de ser inte alls lika bra som de gjorde när de var nya. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Avfettaren kommenterar: Mineral sprit
frottéhanddukar
Färgborttagningsmedel
Spray primer
Sprayfärg
Spray klarlack
320-grit, 400-grit våtslippapper
Visa fler instruktioner
1

ta bort hjulen om de fortfarande är installerade på fordonet. Lossa muttrarna. Palla upp fordonet med en domkraft och sänk ner den på en pallbock. Upprepa för de återstående fyra hörnen så att alla fyra hjulen är i luften. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen.
2

Har däcken demonteras genom ett däck professionell. Detta är inte absolut nödvändigt, men du kommer att få bättre resultat om du behöver tejpen däcken under renovering processen.
3

Tvätta framsidan och baksidan av hjulen med en mild avfettningsmedel. Du kan behöva använda en borste för att få all den smuts och olja bort av baksidan av hjulen.
4

Skala av gammal färg och klarlack bort av hjulen med färgborttagningsmedel. Om hjulen bara bleka och inte kantstötta, kan du kanske hoppa över det här steget, men återigen du kommer att få bättre resultat om du river den gamla finish. Använd gummihandskar och en respirator. Spraya stripper på färgen. Torka bort det när målgång börjar bubbla.
5

Rengör hjulen med lacknafta och ren, torr trasa. Spraya ett tunt lager primer på hjulen. Låt primern torka i en minut för att ge en vidhäftande yta. Spraya på 02:58 solida skikt av primer som är tillräckligt torktid mellan skikten enligt anvisningarna på förpackningen.
6

Låt primern torka helt. Våt sand primer med 320-grit och sedan 400-grit våtslippapper och massor av vatten. Torka hjulen ner med sprit och en ren, torr trasa.
7

Spraya ett tunt lager av sprayfärg på hjulen. Låt färgen torka i en minut för att åstadkomma en vidhäftande yta. Spraya på 2:58 fasta färgskikt som är tillräckligt torktid mellan skikten enligt anvisningarna på förpackningen.
8

Låt färgen torka helt. Våt sand hjulen med 320-grit och sedan 400-grit våtslippapper och massor av vatten. Torka hjulen ner med sprit och en ren, torr trasa.
9

Spraya ett tunt lager klarlack på hjulen. Tillåt den klara beläggningen för att torka i en minut eller så för att åstadkomma en vidhäftande yta. Spraya på 2:58 fasta rockar klart, medger tillräcklig torktid mellan skikten enligt anvisningarna på förpackningen.
10

Låt primern torka över natten innan du försöker få däcken installeras eller installera om hjul och däck på fordonet. Montera hjulen och muttrarna. Sänk fordonet bort av pallbockar och tillbaka på marken. Dra åt muttrarna på hjulen med en rörtång till tillverkarens rekommenderade vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121937.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.