Hur att rengöra en rostfri ljuddämpare

Rostfritt stål är ett allt vanligare material som används i konstruktionen av högpresterande bil och halsdukar lastbil. Företag som Magnaflow specialiserade på tillverkning av högkvalitativa rostfria stålkomponenter avgassystem som ser bra ut, prestera bättre än original avgassystem och är extremt tålig. På grund av placeringen av rostfria ljuddämpare under bilen, är de också ständigt utsätts för smuts, vatten och sot när fordonet körs. Rostfria ljuddämpare bör rengöras ofta för att upprätthålla bästa utseende. Saker du behöver
Jack och stativ (tillval) katalog vatten och slang
Biltvätt kardan eller luddfri handduk
milt rengöringsmedel (diskmedel) katalog Glasrengöringsmedel
Rostfritt stål rengöringsmedel /polish
Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och placera den ordentligt på domkraften så står att du kan få tillgång till ljuddämparna.
Sida 2

Skölj ljuddämparen (eller halsdukar, om det finns fler än ett) med vatten från en slang. Om bilen har nyligen kört, gör detta när ljuddämparna har svalnat.
3

Blanda mild tvål (diskmedel eller liknande) med vatten i en hink. Använda en biltvätt handske eller en frotté trasa, tvätta ljuddämparen. Glöm inte att göra rent runt avgassystem tips och innanför spetsen för att ta bort den svarta kol som bygger upp från avgassystemet. Skölj ljuddämparen noggrant med vatten och torka den med en trasa.
4

bort mer envisa fläckar från en rostfri ljuddämparen genom att blanda bakpulver och vatten till en pasta. Börja med två eller tre teskedar bakpulver och blanda den i en skål med vatten tills den bildar en slät smet. Använd en frottéhandduk för att tillämpa klistra på några fläckar på metallen, försiktigt gnugga pastan i fläcken tills det lyfter ut den. För riktigt svåra fläckar, använd en mjuk borste med pastan på det. Skölj ljuddämpare med rent vatten och torka den.
5

Ta bort eventuella fingeravtryck med fönsterputsmedel. Spraya en liten mängd av renare på fingeravtryck eller envisa fläckar och sedan polera dem med en frottéhandduk.
6

Slutför rengöring jobbet genom rengöring och polering ljuddämparen med ett rengöringsmedel för rostfritt stål och polering produkt såsom typ av Simple Green. Spraya renare frikostigt på ljuddämparen och sedan torka av den med en ren, torr frottéhandduk, putsning ljuddämparen när du torkar av polish off. Var noga med att torka ljuddämparen helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121313.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.