Hur att rengöra en Grand Prix Supercharger

början 1997, började den långa kör Pontiac Grand Prix modell med hjälp av en kompressor, som användes på den högpresterande GTP derivat av lineupen. Kompressorn är en kompressor monterad på insugssidan av motorn för en dramatisk ökning av hästkrafter. Till skillnad turboladdare, vilket vanligtvis är dold under bilen nära avgasröret, kompressorer är oftast mycket synlig i motorrummet. Grand Prix kompressor är delvis dold under motorhuven, men bör ändå rengöras regelbundet för motorrummet att se sitt bästa. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Motor avfettningsmedel
Rags
Skurborste
Vatten
Aluminium polish
Plast och vinyl dressing
Visa mer Instruktioner
1

Öppna huven. Ta bort plasten motorkåpan som döljer kompressor. Nosen av kompressor är synlig på vänster sida av locket - som du tittar på motorrummet - men majoriteten av kompressor är dold. Demontera bulten i toppen av locket precis ovanför skriptet. Avlägsna oljan locket. Dra av locket och ställ åt sidan.
2

Spray ett milt avfettningsmedel på kompressor och närliggande komponenter. Låt avfettningsmedel att suga in innan du torkar den med en trasa. Rengör envisa områden där fett och smuts har byggts upp med en borste och extra renare. Skölj av kompressor och motorrummet med en slang. Spraya inte slangen direkt på komponenter i motorrummet. Istället, låt vattnet rinna ut ur slangen för att skölja bort motorrummet. Det rekommenderas att motorrummet vara detaljerad samtidigt som kompressorn är rengjorda.
3

Applicera ett högkvalitativt aluminium polera med kompressor. Torka av polish på med en trasa och låt den torka. Torka av den med en ren trasa i en polering rörelse. Lacket kommer att ge en skyddande beläggning på kompressor. Torka alla andra områden i motorrummet. Rengör motorhuven och sedan applicera ett skikt av plast dressing - såsom Armor All. Torka locket och sedan installera det på toppen av kompressorn. Sätt tillbaka oljelocket. Stäng huven. Rengör motorn regelbundet med en trasa och lite snabb detailer att behålla sitt utseende.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121902.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.