Vad är det bästa sättet att stoppa rost sprids?

Rost är en vanlig åkomma bland metallföremål som tillbringar någon tid utomhus. När en metall är utsatt för väder och vind, reagerar dess järnhalt med syret i luften för att orsaka den rödaktiga rost att missfärgas och vanställer dess yta. Men även om rost är vanligt, är det också relativt lätt att sluta. Nyckeln till att hålla rost från att sprida sig är att upptäcka det så tidigt som möjligt och behandla det drabbade området noggrant. Ta bort rost

Ta bort all rost som redan har bildats. I fall av omfattande rost, börja med en rasp eller grovt sandpapper. Gradvis arbeta dig ner till finare sandpapper. I lätta fall av rost, börja med fint sandpapper och flytta till en slipduk. Du kan använda vatten för att minska friktion och en ren trasa för att torka bort lös rost.
Neutralisera kvarvarande Rust
p Om det rostiga området är svårt att komma åt eller rost kvar även efter grundlig slipning, använd en flytande oxid omvandling för att neutralisera återstående rost. Dessa kommersiellt tillgängliga produkter förvandla ett tunt lager av rost till en matt yta som passar för målning eller lackering. Men fungerar de bäst när så mycket av rost som möjligt redan har tagits bort.
Rengör området

: Efter du använda den omräkningsfaktor vätskan och det har torkat, rengör hela området. Använd en mjuk, ren trasa och vatten. Destillerat vatten och ättika fungerar också bra på att ta bort skräp eller rost som kan ha missfärgade ytan på ett närliggande område.
Skydda metallen

område där du har tagit bort befintlig rost kommer att vara särskilt känsliga för nya rost formning, så applicera flera färgskikt eller Protectant till ytan. När du lägger upp några lager, successivt utvidga området för din täckning så att du tillämpar ett nytt skyddande skikt på de områden nära där rost bildas.
Hålla rent
< p> Om rost som bildas på grund av skada eller under en längre tid, kan det ha varit omöjligt att förhindra. Men i många fall, börjar rosta att bilda där skräp samlas och urholkar metallens ursprungliga finish, utsätta den för elementen. Överväga nya sätt att hålla området rent, såsom torka ned ibland med tvålvatten och en mjuk trasa eller svamp. För utomhus metallföremål som rost, överväga att spara dem inomhus under vintern. Alla dessa små steg kommer att hjälpa till att förhindra eller fördröja uppkomsten av rost i framtiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121396.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.