Hur man installerar bilinredningar

En bils interiör är en av de viktigaste aspekterna. Över tiden, interiörer tar också stryk och börjar se värre för slitage. Installera en komplett bil interiör kräver att du behärska flera steg, från att ta bort och installera om instrumentbrädan att ta bort och installera säten, mattor och styrningen samtidigt. Ändå, oavsett om du återställer en bil eller helt enkelt vill göra din dagliga rida mer bekväm, kan installera en ny interiör vara en glädjande projekt. Saker du behöver
ljuddämpande
Lim
Saxar
slagtork set
hylsa och spärrskaft Skruvmejslar
(blandade storlekar och typer)
visa fler Instruktioner

1

Rengör brädorna med en mejsel och renare, ta bort alla gamla klister och lim innan du installerar den nya interiören.
2

Installera ljuddämpning på brädorna och var du vill dämpa ljudet, liksom bakom dörrpanelerna och den bakre passagerarutrymmet. Spray matta lim på ytan och sedan montera ljuddämpning, putsning med sax när du går.
3

Lim ner nya mattor. Om du är bil använder en multi-piece matta kit, limma mattan i rätt ordning så att alla bitar överlappar korrekt. Använd en hårtork för att värma upp mattan och sträcka ut den över konturer och svåråtkomliga områden. Ett stycke mattor är oftast bara limmas på plats.
4

Installera instrumentbrädan och mätare om de togs bort. På de flesta bilar, dras bultarna för instrumentbrädan placerad på insidan av instrumentbrädan. Mätarna ofta installeras med instrumentbrädan och kan monteras med rusa ut ur bilen. När strecket är installerad, koppla in några kablar som går till mätarna.
5

Installera dörrpanelerna och eventuella sidopanelerna. Dörrpaneler installerar oftast med clips. Rada upp klipp med hålen i luckan och tryck sedan på panelen ordentligt mot dörren tills klämmorna pop i.
6

Montera dörrhandtaget och fönsterhiss. Om fordonet har elektriska fönsterhissar, plugg växlarna i. Många bilar några med en plast panel bakom dörrpanelen för att blockera fukt, så glöm inte det.
7

Montera mittkonsolen och skift starta. När strecket är installerat, skruva i mittkonsolen om din bil var utrustad med en. Dessa är oftast installerat med ett antal dolda skruvar och bultar som installeras med en skruvmejsel eller en socket. På rattstången
8

Skjut ratten och dra åt större centrum muttern som håller det. På äldre bilar installerar tutan som döljer bulten. Nya bilar har oftast en krockkudde utrustat hjul med en plast hjulsidor. Installera växelspaksknopp. Detta kommer antingen tråd på, helt enkelt glida på (tryck nedåt tills det sitter) eller kommer att installeras med en liten ställskruv eller ett antal skruvar på basen av det. Använd en skruvmejsel om det finns ställskruvar.
9

Installera säten och säkerhetsbälten. Om sätena är elektriska, kan du behöva plugga selar i innan bultning sätena i golvet. De flesta platserna är bultade i med fyra skruvar, två på framsidan av sitsen och två bak. Använd en hylsa och spärrskaft för att installera säten. Säkerhetsbälten är i allmänhet installeras på samma sätt, med ett par olika monteringshål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121326.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.