Hur Wetsand Strålkastare

Våt slipning utförs för att säkerställa att sandpapper inte är igensatt med partiklar skavs från ytan som slipas. Större grit sandpapper, såsom de som används på trä, har tillräckligt med utrymme mellan grus och det material som slipas att partiklar kan falla bort från det slipade materialet. Våt sand papper har oftast en högre grit, indikerar slippartikeln räkna per kvadrattum är mycket högre. För att säkerställa slippartiklarna fortsätter att göra kontakt med den yta som slipas, är våt sandpapper sköljas eller hålls fuktig för att medge de slipade partiklarna (damm) som skall transporteras bort från papperet. Saker du behöver
600-grit sandpapper
800-grit sandpapper
1000-grit sandpapper
1500-grit sandpapper
2000-grit sandpapper
Visa fler instruktioner

en

Bestäm förlängning för skador på strålkastarna. Strålkastare med tung försämring kräver slipning med en grövre slippapper (600) innan han flyttade till finare grus (1500 eller 2000). Lätt försämring kan börja med 1000-slippapper. Syftet med grövre slippapper är att ta bort mer material i en mindre mängd tid. Om du väljer papper finare kornstorlek på kraftigt försämrats strålkastare, kommer mer tid att krävas för att återställa ytan på strålkastaren. Det är inte nödvändigt att använda alla kornen av media, även om en graderad metod kan ge optimala resultat i en kortare tid.
2

Tvätta och torka strålkastaren. Detta kommer att ta bort föroreningar på ytan, och se till våtslipning är i kontakt med strålkastaren.
3

Använda ett grovt sandpapper, blöta pappret och strålkastare (dip, spray eller droppa vatten på sandpapper och ytan på strålkastaren). Börja slipning i små cirkelrörelser. Även om inte absolut nödvändigt för grova korn ansökan, cirkulära rörelser se några spår skapas i ytan på strålkastaren. Blöt och skölj sandpapper periodvis medan slipning för att säkerställa slipmaterial inte är igensatt med damm från slipning ansträngning. Tillbringa några minuter slipning strålkastaren för att säkerställa ett jämnt skikt av material avlägsnas.
4

Torka strålkastaren ren från vatten och slipdamm. Damm består av inte bara strålkastare partiklar avlägsnas genom slipning, men även slipmedel som har lossnat från sandpapper. Avlägsnande av damm mellan slipning grits kommer att säkerställa den nästa slipning ansträngning inte hindras med partiklar från tidigare försök.
5

Upprepa slipning ansträngning med varje successiv allt mindre kornstorlek, vilket motsvarar en ökande grit åtgärd. Till exempel har 1000-grit mindre slipmedel än 600-grit. Mellan varje ansträngning, torka strålkastaren rent av slipdamm och vatten, och upprepa våtslipning processen.
6

Vid den avslutande kornstorlek (vanligen 1500 eller 2000), använd sandpapper för att avlägsna eventuell kvarvarande polerrosor eller märken från föregående slipning efforts.The hög koncentration av små slipande partiklar kommer att strålkastaren ska återlämnas till som ny klarhet. Håll sandpapper blöt och sköljas, eftersom fint grus kan lätt bli igensatta. Tvätta och torka ytan på strålkastaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121624.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.