Hur Detail en bil Professionellt

Detailing bilar är ett yrke och kan inte göras något gammalt sätt. Du måste veta hur man specificera en bil professionellt för att tillfredsställa en kund vars bil du arbetar på. Professionella detaljer kan ta timmar, om inte en hel dag att göra. Du behöver speciella leveranser till detalj varje bil. Vissa bilar har skinnklädsel medan andra har tyg inredning eller hårdplast instrumentpaneler och dörrpaneler. En detaljerad bil som är gjort ser riktigt helt nya som om det har just kommit från en utställningslokal. Saker du behöver
Interiör rengöringsmedel för säten, dörrpaneler och instrumentbrädor
Cleaner för fönster och instrumentpaneler
Dammsugare
Exteriör renare
Däck renare
Chrome renare
Rim renare (om ingen krom) katalog Rags
Shams
Wax
Pressure renare
Visa Fler Instruktioner
en

Börja med utsidan av bilen. Tvätta bilen med en lämplig rengöringslösning och en högtryckstvätt med ett spraymunstycke, inte en hård genomträngande ström. Detta innefattar i hjulhusen. Tvätta däck och fälgar samt fönster. När du är klar tvätt och sköljning soap, använd en bluff för att få vattnet ur bilen innan den torkar och lämnar fläckar. Sedan gäller vax till kroppen, stanna borta från krom och däck (Turtle Wax fungerar bra för alla färgtyper). Applicera vaxet i en cirkelrörelse i små områden åt gången. Ta sedan en ren trasa och börja torka bort vaxet efter att den har torkat.
2

Applicera ett däck renare till däcken och se till att all smuts och tvål filmen tas bort. Använd Sonus Rim Bright för däck och fälgar. Applicera med en ren trasa i en cirkulär rörelse. Torka sedan med en ren trasa, och de kommer att skina. Använd sedan Mothers Chrome Polish på krom. Gnid den på krom och låta det torka och sedan använda en ren bomullstrasa att polera det. Varning: Se till att du får all den renare bort däcken och av eventuella sprickor på fälgar Addera 3

Rengör utsidan fönstren med en icke-filmning lösning.. Se till att göra alla fönster och notera undersidan av vindrutetorkarna när du rengör fönstret. Lyft upp torkarbladen och rena undertill.
4

Öppna bagageluckan och vakuum. Om det finns några svarta fläckar, använd en skum rengöringsmedel för att få plats ut. Om reservdelar har använts, använd ett hjul för att rengöra den. Spraya skum rengöringsmedel på fläckarna enligt anvisningarna.
5

Rengör insidan, börja med fönstren. Använd en icke-fogging lösning på insidan. Rengör sedan askkoppen. Detta bör tvättas med varmt tvål vatten och torkades. Rengör alla sopcontainrar och tvätta med en tvål trasa. Mugghållare bör också tvättas och torkas.
6

Rengör dörrpanelerna och instrumentpaneler med lämpliga rengöringsmedel. Läder instrumentpaneler och plast instrumentpaneler bör rengöras med Armor All. Använd en ren bomullstrasa. Häll lite Armor All på trasan och torka av områdena ner. Ta sedan en ren torr trasa och polera. Använd alltid en cirkelrörelse vid rengöring. Instrumentpanelerna bör rengöras med icke-imma fönsterputsmedel. Tyg dörrpaneler som har fläckar bör rengöras med en skum renare. Om dörrpanelerna är hård plast eller läder, använda Armor All.
7

Vakuum golv, även under sätena och sedan dammsuga sätena. Om du noterar några fläckar, ren med dammsugaren för att specifikt material (t.ex. läderrengöring för lädersäten och rengöringsmedel skum för tyg säten).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120995.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.