Car Wax Vs. Car Polish

Vi försöker alla att uppnå detta showroom glans, och samtidigt skydda vår bilens lack. När vi tvätta och ta bort alla väg bistra, fågelspillning och döda buggar, är nästa steg att polera eller vaxa våra fordon. Men vilken är bäst: vax eller polish? Sanningen är att de är två helt olika saker, och alla har sin plats. Fördelar med polering

bilens färg är inte slät. Den har en struktur till den, och om den har rengjorts med starka rengöringsmedel och torkas felaktigt, kan det även ha mindre ytliga repor.

Fördelen med att använda polermedel efter tvättning är att eftersom de är något slipande polermedel kommer bort oxiderade färg, ta bort mindre repor och släta ofullkomligheter i färgen. När vaxet fastställs ett lager av skydd, avlägsnar polish material att avslöja ren slät färg. Den jämnare färgen, den blankare ytan.
Nackdelar med polering

Den stora nackdelen med att använda polish är det faktum att när du polish och ta bort gamla döda färg och irriterande repor som tråkig lack, tar du bort även vaxskikt som har tillämpats under tiden. Exponera färgen till de element som detta kommer att orsaka snabb oxidering som lösningsmedel i färgen avdunsta.

Flesta polerar idag ha en vax i dem för att skydda lacken, men lösningsmedlen i polska försvaga vax, vilket gör det betydligt mindre tålig vaxa sedan ensam. Addera ditt Fördelar med
Vaxning

Auto detailers och bil experter sjukvård är alla överens om att inget slår carnuba vax för en djup, rik, hållbar glans. Bilvax ska fylla i mycket mindre repor som polerrosor, och härda till ett skyddande lager som polerar kan inte matcha. Eftersom vaxet fyller ytdefekter, och inte innehåller lösningsmedel, är det svårare då de vaxer som finns i polska och resulterar i en jämn, tålig yta
Nackdelar med vaxning
< p> Eftersom vax byggs upp över tid, lager på lager, är det föremål för smärre defekter och repor precis som färgen är. Med tiden dessa defekter orsakar Avtrubbning av finish. Även om det är bättre att ha skadat och defekt vax, kan detta undvikas genom att polera från tid till annan. Polering tar bort öronvax, och om vi använde bra vax i första hand, kommer att återställa förlorad glans.
Summary

Syftet med polering eller vaxning din bil är att hålla den ser sitt bästa.

att göra detta är det bäst att polera bilen för att ta bort gammalt vax, färg och rester. Detta återställer ytan för att rengöra färgen och jämnar färgytan. Efter detta, är polering behövs endast då och då för att hålla färgen ren och slät.

Efter polering, skydda lacken med en god kvalitet carnuba vax med några veckors mellanrum.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121107.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.