Hur man Limma i en vindruta

Säkerheten för din körning beror på vindrutan som skyddar passagerarna och föraren av en bil från elementen, buggar, skräp och vind. Auto mekanik använder ett lim gjord av uretan för att täta vindrutan på plats. Uretan blandas med en kemikalie som obligationer med glaset för att hålla vindrutan säker. När limmet har härdat, är det svårt att ta bort så det är viktigt att limma vindrutan på plats korrekt. Saker du behöver
Ny vindruta
Maskeringstejp
Butylgummi skyddstejp
Ammoniak renare
uretanlim
Lösningsmedel renare
Visa fler instruktioner

1

Ställ den nya vindrutan i öppningen i bilen och ordna den exakt där du vill att den sitter när det är installerat. Använd maskeringstejp för att markera anpassningen hörnen.
2

Dra av skyddsfilmen från butylgummi tätning och tillämpas på fönsterkarmen, uppmärksamma markörerna maskeringstejp.
Sida 3

Flytta din bil och parkera så bilen är vänd mot solen. Lämna bilen i solen tills tätningen blir mycket klibbiga och uppvärmda. Medan du väntar, rengör den nya vindrutan noga med ammoniak rengöringsmedel för att avlägsna eventuella fläckar eller smuts.
4

Har en vän hjälpa dig att lyfta den nya vindrutan och håller den direkt över öppningen och ställ den försiktigt på plats . Tryck inte ned förrän hela glasbit sätts ned.
5

Starta vid den lägsta kanten av glaset i mitten av fönstret och använda händerna för att trycka på glaset i sealer , träna och runt tills glaset. När du trycker ned, bör sealer sprida ut och fylla gapet mellan glaskanten och öppning av fönstret.
6

Surround fönsteröppningen med maskeringstejp för att skydda lacken på din bil. Se till att bilen är täckt på alla fyra sidor av öppningen.
7

Fyll i de gapar och dips med uretanklistret tills det hela täcks över. Låt limmet vila i minst 12 timmar för att härda så fullständigt som möjligt.
8

Avlägsna maskeringstejpen efter att limmet har härdat och rena upp några enstaka märken med ett lösningsmedel rengöringsmedel. Slutför installationen av vindrutan genom att tillämpa oavsett trim du har köpt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121693.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.