Olika typer av auto Färger

Använda emalj billackskvalitet över lackfärg kan orsaka en ful kemisk reaktion på utsidan av bilen. En färg som 2-pack kommer att äta genom ett övre skikt av lack när det finns repor närvarande. Även olika märken av samma typ av färg kan reagera kemiskt. Ommålning din bil är bäst till proffs om du inte är bekant med de olika typerna av auto färg. Nitrocellulosalack

Används för att måla serietillverkade bilar genom 1950 och 1960, är ​​nitrocellulosalack en av de äldsta sorter av auto färg fortfarande finns på marknaden. Denna färg betyder inte motstå ljus eller föroreningar, vilket gör det mindre hållbara än nyare billacker. Det kräver också en hel del tid att torka. Nitrocellulosalack är inte den mest miljövänliga färg kan du välja antingen, eftersom den innehåller en stor mängd organiska lösningsmedel som avdunstar under målning och torkning, förorenar luften.
Akryllack

En populär auto färg mellan 1950 och 1970, fortsatte akryllack att synas på vissa lyxbilar såsom Rolls Royce, tills slutet av 1980. Denna typ av auto färg lämnar en glasliknande finish på fordon som kompletterar klassiska bilar. Eftersom färgen torkar snabbt, smuts och damm är mindre benägna att fastna i färgen, förstör målgång, plus att du kan slipa ner några målning brister strax efter applicering, vilket gör akryllack ett bra val för amatör målare. Men för att upprätthålla denna elegant finish, måste det poleras regelbundet. Utvecklad i slutet av 1960 och början av 1970, akryl emalj
akrylemalj

innehåller inga lösningsmedel, vilket gör det svårare och mer motståndskraftig än sina föregångare. Medan akrylemalj är hållbar och prisvärd, lämnar en matt finish på din bil och är bäst används endast på en bil som tidigare målat med akryl emalj.
2-Pack

Öka i användning och popularitet sedan 1970-talet, handlar om 2-pack färg färre lager färg än lack och är långvarig och hållbara. Det ger en yta med en attraktiv glans som inte kräver slipning eller polering. Dock ger målgång också bilen en konstgjord, plast utseende, vilket gör det till ett dåligt val för klassiska bilar. Vid målning med 2-pack, kom ihåg att andas in dess ångor kan allvarligt skada immunförsvaret och även leda till döden. Endast när korrekt utrustade med hela kroppen skyddsutrustning och luftmatad masker ska du måla med 2-pack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121612.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.