Vård för New Car Paint

Oavsett om din bil har precis rullat av utställningslokalen golvet eller lämnat butiken auto kropp, är den nya färgen front och center. I själva verket kan den strålande glans och elegant utseende av ny billack vara en riktig showstopper. För att hålla nya billack ser sitt bästa, måste du behålla den. Ny billack kräver tvättning och vaxning efter en väntetid som gör att färgen tid att andas när den härdar. Saker du behöver
pH balanserad renare
5-liters hink
trädgårdsslang
Microfiber dukar
Microfiber mitt
Detailing lera bar
Carnaubavax
Visa fler instruktioner
1

Vänta 15 dagar efter det att ny lack för att tvätta bilen. Tvätta bilen varje vecka för att skydda den nya färgen, efter väntetiden. Använd ett pH balanserad renare, speciellt avsedd för bilar är din bästa insats. Tillsätt renare till en 5-liters hink av vatten. Blöt bilen ner med en trädgårdsslang och tillämpa renare med en microfiber handduk eller mitt. Arbeta dig från topp till botten när du tvättar din bil.
2

Skölj bort rengöringsmedel när du är klar soaping upp din bil. Även om renare är pH-balanserad, kan olovligt bortförande resultera i oönskade rester. Skölj bilen med en trädgårdsslang, med början i toppen och arbeta dig nedåt.
3

Torka bilen grundligt efter sköljning bort renare. Använd en mikrofiberduk för att avlägsna alla spår av vatten. Vattendroppar innehålla ämnen som faktiskt kan mar färgen om den tillåts förbli under lång tid. Resultatet kan bli en permanent fläck.
4

bort all överbliven tjära eller kåda med en lera bar. Du kan köpa detalj lera barer i fordonsindustrin butiker, vilket kommer att ta bort det som rengöring missat, utan att skada bilens nya lack. Bara gnugga leran bar över saven eller tjära för att ta bort det.
5

Vänta 60 dagar för ny lack härda innan vaxning. Applicera en karnaubavax på utsidan av bilen enligt anvisningarna på etiketten. Vaxning ny billack varannan till sex månader kommer att hjälpa försegla färgen och göra det glans. Carnauba vaxer har en naturlig bas och rock hård yta som kan hjälpa till att skydda din nya lack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121466.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.