Hur man sprayfärg en bil

Spray målning är en viss målning teknik som använder tryckluft för att finfördela och rikta partiklar av färg på en yta. Denna typ målning kan göras med en airbrush, en pistol eller sprayfärg kan. Sprayfärg används för många ändamål och av vilka en är bil målning. För att undvika en amatör utseende, lära sig rätt sätt att använda sprayfärg innan du försöker ändra färgen på din bil eller röra upp den befintliga färgen, Saker du behöver
Plastskivor
Silvertejp
Drop duk och tidningar
handduk eller trasa
Sandpapper
Brush
Primer
sprayfärg kan
Rensa sprayfärg
Mikrofiberduk
Multipurpose polska
Visa mer Instruktioner
1

Förbered bilen för sprutmålning genom att skydda alla delar och element som inte behöver målas. Använd plastfolie och silvertejp att linda upp delar av bilen som fönster. Denna metod är snabb men också inte helt idiotsäkert. Om du vill uppnå utseendet på en professionell lack även om det innebär att spendera en längre tid att förbereda, börja med att ta bort alla delar som måste målas istället.
2

Placera alla de delar som behöver målas i ett ventilerat utrymme eller utomhus innan du startar processen sprutmålning. Se till att skydda fönster och andra delar som finns kvar på bilen med plastfolie som tidigare beskrivits. Om det behövs, skydda golvet i verkstaden eller marken med drop dukar och gamla tidningar. Addera 3

Gnugga ytan av bilen med medellång-grit sandpapper tills den grova ytan är jämnt fördelad , se till att inte missa en plats. Detta kommer att säkerställa de primer vidhäftar något ojämn yta.
4

Torka av bilen eller bil del med en torr handduk eller trasa för att avlägsna eventuella rester, damm eller smuts från slipning processen.
5

Applicera ett lager av primer till ytan av bil del. Använd en borste för att applicera primer och se till att göra pälsen jämn och tunn. Kontrollera tillverkarens instruktioner för att se hur lång tid du behöver för att låta grundfärgen torka.
6

Behandla ytan med fint slippapper, arbeta dig över ytan i och tillbaka rörelse. Se till att behandla ytan jämnt och att gå över hela området av bil del. Torka sedan bort resten med en ren, torr handduk.
7

Skaka sprayfärg kan väl före användning. Detta brukar anges på sprayburk och eftersom det är ett viktigt steg i målningen processen. Testa sprayburk genom sprutning över gamla tidningar för att säkerställa att den kan är funktionell och att känna styrkan av flödet samt. Kontrollera anvisningarna på förpackningen för att se det rekommenderade avståndet mellan burkens munstycke och ytan på bilen.
8

Börja spraya ytan av bil del lätt, efter rekommendation om avståndet. Observera att i det första passet, kommer du spraya ett lätt, tunt lager av färg, så oroa dig inte om ytan inte är jämn och slät nog.
9

Vänta ungefär en timme mellan två lager av sprayfärg. Kontrollera den exakta tiden på förpackningen eftersom sprayfärger tenderar att variera beroende på tillverkare.
10

Applicera ett annat ljus och tunt lager av sprayfärg. Observera att det inte finns en enda regel om antal färgskikt, men tre till fyra tunna lager alltid ser ut och känns bättre och mer professionell än en eller två tjocka sådana.
11

Applicera en tydlig täckfärg till en fullständigt torkade, härdat och målade ytan. Sedan slipa ytan med fint sandpapper och sedan applicera klarlack igen. Upprepa slipning, denna gång med mycket fint sandpapper för att polera och polera ytan. Återigen, tillämpa den slutliga klarlack och låt det torka ordentligt.
12

Torka av torkade och härdade ytan med en mikrofiberduk och en mångsidig polish för att ge den slutliga glans.

13

Upprepa proceduren med alla bildelar, då bilen skal själv. Slutligen, montera bilen och putsa den igen, när allt sätts tillbaka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121588.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.