Åtgärder för att vaxa en bil

Vaxning din bil kommer att hindra solen från att skada klarlack och färg av ditt fordon. Om bilens lack skadas kan det innebära dyra restaurering och kostar ommålning. Medan det finns många märken av vax på marknaden, är förfarandet för dem alla i stort sett samma. Det är normalt en tre-till fyra-stegs process för att korrekt vaxning din bil. Om du inte slutför alla processer, kommer din bil inte vara helt skyddade. Saker du behöver
diskmedel
Sponge
Vatten
Cleaner vax
Bil polish
Bilvax
Orbital buffert
Buffing pads
Luddfria handdukar
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil i en skuggig plats ute i solen.
2

Tvätta bilen med vanliga diskmedel och vatten . Detta kommer att ta bort alla gamla vax av bilen.
3

Torka bilen med en luddfri handduk.
4

Applicera en liberal mängd bil polera på ytan av färgen och arbeta in färgen med en omloppstid buffert. Vid användning av en buffert, låt maskinen göra jobbet. Bufferten rör sig i en cirkulär rörelse så du behöver flytta bufferten i en linjär rörelse över ytan av färgen. När färgen utvecklar en "djup", glansigt och "våta" utseendet, är du klar polering. Polska en del av bilen åt gången och torka av det avsnittet med en luddfri handduk när du är klar polering. Sedan gå vidare till en annan del av bilen tills hela bilen är polerad.
5

Applicera en liberal mängd renare vax till alla målade ytor i bilen. Undvik att renare vax för gummi ytor eftersom detta kommer att göra dem vita, och det kommer att bli mycket svårt att ta bort renare vax.
6

Låt renare vax för att ställa om färgen i minst 30 minuter. Därefter poleras renare av med en kretsande buffert. Se till att du ändrar polering kuddar mellan polering och vaxning.
7

Applicera en liberal mängd bil polish till ytan av färgen. Låt vaxet torka på färgen. Det kommer att gå på tydliga, men bör bli vit i färgen när det är torrt.
8

Hand polera vaxet eller använd en omloppstid buffert (med en ren polerrondell) att polera ytan på bilen tills allt vaxet har tagits bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121459.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.