Hur man reparerar Måla med en död Klarlack

Automotive klarlacker appliceras på panelerna auto kropp har flera syften. De täta undersidan basfärg för att skydda färgen. Högkvalitativa klarlacker ger också en hård och motståndskraftig yta som är resistent mot ultraviolett ljus och ogynnsamma väderförhållanden. En klarlack också kommer att producera en nivå av glansretention som ger ett fordon en typisk showroom finish. Tyvärr, klarlacker kan tråkig med tiden. Överdriven tvättning kan penslar från en biltvätt eller måla oxidation orsaka välbekanta döda utseende. Att återställa den klara beläggningen glans är relativt enkel. Saker du behöver
Random planslip
Soft gränssnitt pad
Ultrafina måla styckning disken
Sprayflaska
Vatten
elektrisk polermaskin
Foam
polering huvudet Cutting förening
Glasning polish
Automotive vaxfinish
Putsduk
Visa fler instruktioner
1

Ta en slumpmässig planslip och ställa den till en långsam, hanterbar hastighet. Placera en mjuk gränssnitt pad på skivan pad och lägg ultrafina färg kapskiva till utsidan av den mjuka gränssnittet pad.
2

Fyll en tom sprayflaska med vatten och tillämpa en dimma beläggning en panel av fordonet. Placera slumpmässiga planslip på en platt plats i mitten av panelen och tryck ner slipmaskinen handtaget. Som slipmaskinen roterar kontinuerligt flytta skivan måla skärning över ytan av panelen. Som slipmedel kvaliteter skivan skuren i färgen, kommer de repor som orsakar tråkiga och döda klarlacker minimera. Torka panelen innan du flyttar till nästa. Arbeta dig runt fordonet, en panel i taget, tills du slipa alla målade ytor.
3

Placera en liten sträng av fordonsindustrin skärande förening på mitten av en panel och placera huvudet av en polermaskin ovanpå det. En skum polering huvudet rekommenderas, vilket kommer att främja ytterligare styckning från föreningen att återställa glans mer effektivt. Aktivera polermaskin och arbetar föreningen i lacken, att noggrant uppmärksamma kanter och kosmetiska veck. Tryck inte på kanterna av en panel eftersom detta kommer att orsaka färg att bränna igenom och detta kan utsätta färg eller primer.
4

Fortsätt runt fordonet förrän alla paneler har restaurerats av skärande föreningen. Torka bort överflödigt förening med ren putsduk, uppmärksamma dörr stängs och bländare. Placera flera små klickar av inglasning polish på ytan av varje panel och lägga till en ren huvudet till polermaskin. Slå på maskinen och arbeta glasyren i polerrosor, se till att polermaskin rör sig hela tiden. Eventuella torra fläckar som skapats av glas polish kan torkas klart med en ren bit putsduk.
5

Applicera en bil vaxfinish till fordonet för hand. Arbetet med en panel i taget med putsduk och använda ett andra stycke för att torka av vaxrester bort som du framsteg runt fordonet. Vaxet kommer att lämna en skyddande tät yta som stöter bort framtida själsdödande av klarlack. Vaxa bilen igen med tre månaders intervall för extra skydd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121873.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.