Billack Styles

En utmärkt exteriör måla jobb kan betyda skillnaden mellan en snygg bil och en snygg bil. Men innan du tar bilen till butiken (eller starta en gör-det-själv målning projekt), det finns flera olika stilistiska aspekter du bör tänka på. Dessa inkluderar att välja rätt färger och typer av färg (som inkluderar färgens glans eller skimmer kvalitet) samt besluta om ett tema och /eller mönstret för bilens design. Måla Färg

Enligt learnautopainting.com, bör färgen färg du väljer för din bil beror till stor del på stilen på din bil kropp. Till exempel, om du målar en vintage hot rod från 1950-talet, bör du använda färger som påminner om den tiden, till exempel mörka blues och röda. Du vill undvika extremt ljusa, flashiga och fluorescerande färger, som skulle vara bättre lämpade för mer futuristiska eller high-tech bilkarosser. Rodandcustommagazine.com rekommenderar tänka utanför de begränsningar av prefabricerade färgpaletter, och få inspiration till färger du möter och njuta i vardagen.
Färgtyp

vanligaste och minst toxiska typ av färg för bilar är vattenbaserad färg. Vattenbaserade färger är populära bland både tillverkare och mekaniker /detaljhandlare auto. Däremot kräver de användning av skyddande lack för att säkerställa att färgerna inte bleknar. Äldre sorter av billack --- som fortfarande är i bruk --- inkluderar nitro-cellulosa och isocyanat färger, vilket är ganska giftigt (det senare kräver användning av specialiserad andningsutrustning). Du kanske vill använda dessa färger för att uppnå en vintage look som vattenbaserade färger inte kan åstadkomma.
Metalliclack

Metalliclack --- enligt learnautopainting.com-- utvecklades på 1960-talet. Det är i huvudsak en av de ovan nämnda typer av färg blandade med små flingor av medalj. Dessa flingor att göra intetsägande bil färgerna mer strålande och skimrande, eftersom de reflekterar ljus i olika vinklar.
Pearlescent Paint

Liknar metalliclack, använder pärlemorskimrande måla små flingor av material för att krydda upp intetsägande färger billack. Men istället för att bara skapa ett skimmer, pärlemor flingor skapar en skimrande glans, vilket innebär att bilens färg kommer skilja sig något när de ses från olika vinklar. Enligt learnautopainting.com, medan de första pärlemorskimrande färger används fiskfjäll för att uppnå detta irisering, dagens pärlemorskimrande färger utnyttja aluminium eller glimmer flingor som är behandlade med oxid pigment.
Tema /mönster

När du målar en bil med ett visst tema eller mönster i åtanke, är ditt mål oftast att vinna uppmärksamhet. Men som rodandcustommagazine.com påpekar, får denna uppmärksamhet inte alltid vara positiv. Stunder som målar en enorm drake eller annan otroligt komplicerat, flashig design på din bil kommer säkert att få folk söker, kan detta bero mer på sin besynnerliga karaktär än sin stilistiska skönhet eller prestation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121438.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.