Vad gör en Auto Detailer?

En automatisk detailer tar typiska biltvätt och dammsuga ett steg längre genom att göra ett fordon som ren och presentabel som möjligt. Bilhandlare anställa auto detailers att bidra till att öka försäljning av en begagnad bil. Vissa individer hyra en detailer ibland för att få ett bättre resultat än vad som erbjuds av vanliga biltvätten. Funktion

Som namnet antyder, en automatisk detailer fokuserar på detaljerna. Smuts och skräp från alla synliga ytan avlägsnas. Motorer är ångtvättas, mattor och klädsel kan tas bort och rengöras. Instrumentbrädan är vanligtvis rengörs och beläggs med en vinyl skyddande, även om vissa använder babyolja som ett billigt och effektivt alternativ. Vindrutor och fönster är minutiöst tvättas och poleras. Detailers vanligen buff och vax utsidan av bilen och ibland röra upp små färg marker. Däck och hjul tvättas och rengöras, och däcken är oftast belagda med en speciell däck päls som används för att få dem att se nya.
Fördelar

En automatisk detailer kan återställa en annars nytt utseende, men smutsiga, bil till nära-showroom skönhet. Många detailers är utbildad personal och service flera bilar varje dag. Detailers är experter på att ta bort envisa fläckar klädsel och kan förbättra tillståndet för väderbitna måla, ibland eliminerar behovet av ny färg. Skillnaden en bra auto detailer kan göra kan mer än betalar för kostnaderna för detaljer när man säljer en begagnad bil.
Tidsplan

Stora auto detalj butiker kan fylla en detalj jobb i en timme eller två. Detalj butiker som drivs av en individ tar oftast lite längre. För att spara tid, bör du boka tid i båda fallen. Många detalj butiker erbjuder hämtning och lämning av bilen som kommer att presenteras. Detta gör det möjligt för konsumenten att ha en bil som beskrivs medan ägaren är på arbetet, vilket kan spara tid. Kraftigt nedsmutsat bilar kan ta längre tid för detaljer.
Överväganden

En bil av ringa värde förmodligen är inte värt den tid och kostnad för en bra detalj innan återförsäljning. Priserna varierar från detailer till detailer, men jämförelser bör även omfatta kvaliteten i arbetet. Fråga lokala bilhandlare där de tar sina bilar för att vara detaljerad, och be dem att visa dig ett exempel på deras favorit detailers arbete, om möjligt. Bilrekonditionering är arbetskrävande och kan kosta allt från $ 75 till $ 300 eller mer, beroende på läge och omfattningen av jobbet.
Missuppfattningar

En automatisk detailer är inte en mirakelarbetare. Vissa fläckar i matta eller stoppning kan förbättras men inte helt bort. Detailers kan röra upp små repor och chips i färg, men dessa brister kan fortfarande ses om vården inspekteras noga. Oxidation och vittring av färg kan inte repareras genom polering och vaxning, men kan oftast förbättras. Svårt rostiga eller korroderade fälgar är utanför ramen för en automatisk detailer förmågor och bör bytas eller målas om. Fråga detailer för ett yttrande innan de bestämmer sig till jobbet, de kommer att ha en god uppfattning om vad som är möjligt med en detalj jobb Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120939.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.