Rätt vård för en trasa sufflett

Konvertibla ägare kanske inte inser att tyget ovanpå bilen är gjord av kemiskt behandlade tyger som andas och behöver lika mycket omsorg och uppmärksamhet som resten av bilen. Chanserna är om en cabriolet tas till en biltvätt, kommer toppen att presenteras med blekmedel och materialet kommer att skadas. För att undvika skador och hålla duken suffletten i gott skick, följa några viktiga tips. Initial behandling

När du köper en ny cabriolet, är det nödvändigt att behandla sin topp direkt. Börja med att dammsuga upp med en klädsel bifogad fil. Sedan väta uppifrån och dimma med ett godkänt rengöringsmedel. Skölj toppen och låt den torka helt. Använd solsken eller en hårtork för att skynda på processen om det behövs. Applicera sedan ett skyddsmedel i tre ljusa rockar. RaggTopp tyg Protectant är den enda produkten som rekommenderas av OEM-tillverkare. Det kommer att stöta bort vätska och smuts samt skyddar toppen från ultravioletta strålar. Se till att dra sig tillbaka till toppen med fyra till sex veckor.
Rengöring av Top

Var fjärde vecka, måste toppen att tvättas med en icke-diskmedel baserade auto schampo. Haartz, den största leverantören av suffletter till biltillverkare, har gjort omfattande tester på produkter som finns och rekommenderar Wolfstein s RaggTopp renare. Efter att väta ner toppen och tillämpa renare, använd en mjuk skurborste för att lyfta ur smutsen. Använd inte trasa, en chenille svamp eller lammull eftersom dessa kommer att lämna ludd. För smuts som inte går bort, använd en hård stoppning pensel - men ingenting som skulle repa på baksidan av din hand. Använd inte borsten på vinyl window.If finns fläckar, kommer skrubbning gör dem bara värre. Istället gäller det renare full styrka i tre till fem minuter innan rinsing.After toppen är rengjord, skölj väl med massor av kallt vatten tills det inte finns några spår av skum. Om toppen är inte smutsigt, det är kallt vatten skölj allt som behövs för att få bort damm.
Rengöring av vinyl fönster

Rengöring av vinyl fönster kan vara knepigt och görs bäst med en mikrofiberduk och vanligt vatten. Vrida ur duken så att det är bara fuktig. Torka i en riktning, och varje gång som fönstret torkas, byta till en ny del av duken. Sedan upprepa processen på insidan av knä i passagerarsätet.
Care När Sänkning

En trasa suffletten kan medföra skador från att Compact eller skrynkligt medan ner. För att förhindra detta, sänker den övre halva vägen. Sedan, jämna till det så att det vikas ihop innan du sänker den resten av vägen. Det är också viktigt att skydda vinyl fönster ifrån scratch. För att göra detta, sätt ett litet lager av fleece eller bomull på fönstret vid sänkning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121085.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.