Bilhandlare Tips

Detailing din bil gör det inte bara ren och trevlig att rida i, men det kan göra det längre. Genom att rengöra insidan och utsidan av din bil, du tar bort smuts och andra föroreningar som kan skada eller förstöra ytan. Detailing tips kan hjälpa dig att göra ett mer grundligt arbete på kortare tid. Nödvändiga verktyg

Särskilda verktyg och förnödenheter kan användas för att rengöra din bil snabbare och mer effektivt. Börjar med invändig rengöring leveranser, behöver du en stark dammsugare eller butik vakuum med flera bilagor. Du behöver en bilaga med en pensel på slutet och en lång smal fastsättning att komma in i svåråtkomliga områden. Du kommer också att behöva matta renare, en hård borste, klädsel renare, ren svamp, flera dukar microfiber, flytande glas Leather Protectant, fönsterputs och pappershanddukar.

På utsidan behöver du en hink, vattenslang, stor mjuk svamp, pensel biltvätt tvål (använd inte diskmedel), syntetiskt sämskskinn, carnuba vax, bomull, däck glans, hjulrenöring, hård borste, krompolish och flera dukar microfiber. Naturligtvis alla dessa material inte måste användas när beskriver din bil, men för att få bilen att se ut som ny igen, ju fler detaljer man täcker, desto mer din bil kommer att skina.

Interiör

Börja invändig rengöring genom att ta bort alla objekt från bilen. Ta bort eventuella papper, förändring, kläder eller andra föremål som kan vara i vägen. Ta bort golvmattor och placera dem på marken bredvid bilen. Dammsug golvet, säten, innertak och båda sidorna av golvmattor. Använd matta renare sparsamt på mattan för att rengöra eventuella fläckar. Använd en hård borste för att skrubba fläckar och upprepa om det behövs. Spraya klädsel renare på tyg säten och använd en ren svamp att skrubba sätena. Byt ut golvmattor i bilen när mattan torkar.

Torka instrumentbrädan, spårvidd bezel, kontroller och mittkonsol med en mikrofiberduk. Fukta trasan med vatten och torka de områden om de är täckta av damm eller har några hårt smutsade områden. Du kan göra samma sak med läder eller vinyl säten. Använd en ren, torr mikrofiberduk och flytande glas Leather Protectant att torka instrumentbrädan, mittkonsolen, dörrpaneler, säten och alla andra områden av läder eller vinyl. Får inte denna produkt på klar plast, som mätaren locket, eftersom det kommer att leda till att plasten blir grumlig.
Exterior

Innan du tvättar utsidan av bilen, parkera den i ett skuggigt område. Solljus torkar vatten eller tvål på din bil, vilket orsakar vatten fläckar som är svåra att ta bort. Skölj bilen med en vattenslang innan tvätt. Spraya hjulen med hjul renare att låta dem suga när du tvättar bilen. Lägg tvål biltvätt och vatten tillsammans i en hink. Använd inte diskmedel, eftersom det torkar klarlack på bilen, vilket leder till bleka och spruckna områden i färgen. Använd svampen att tvätta bilen uppifrån och ned, sköljning svampen och byta vatten efter behov. Använd en hård borste för att skrubba fälgar och däck, ta bort alla bromsdamm bygga upp och smuts. Spola hela bilen från topp till botten och rewash eventuella områden som missades.

Torka bilen omedelbart med en syntetisk sämskskinn. Applicera däck glans till däck för en glansig finish. Använd krompolish på någon kromlist som emblem, grillen, dörrhandtag eller andra trim bitar. Slutligen, använd en fuktig trasa för att applicera ett tunt lager carnuba vax till bilen. Låt inte vaxet att sitta på bilen längre än fem minuter. Buff det torkade vaxet med en bomullsduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121084.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.