Skillnader: Tinted Windows & Privacy Glass

Färgade rutor och privatliv glas används på bilar för olika ändamål. Till exempel, den mörkare nyans både tonade fönster och privatliv glas ger ger mer avskildhet när du är inne i bilen, plus att de hjälper avleda värmen utanför, vilket gör bilens interiör svalare och hjälpa din luftkonditionering fungerar mer effektivt. Även tonade rutor och privatliv glas har liknande funktioner, finns det flera egenskaper som skiljer de två. Privacy Glass

Privacy glas är känd för att ge avskildhet och låta väldigt lite ljus i din bil. Den består av ett glas som är naturligt mindre öppen än andra glas, varför varar denna typ av skuggning så länge glaset inte spricker. Ett privacy glass är placerad vid fabriken som tillverkar din bil, eller genom fabriken som du specifikt kontrakt för att göra privacy glass fönster för din bil. Generellt är privacy glass används på en bils tillbaka windows. I vissa fall, bilar har skuggning privacy glass på den övre regionen av vindruteglaset att skydda dina ögon från solen när du kör.
Tinted Windows

skillnad sekretess glas som naturligt är tillverkad med ett mindre genomskinligt glas, är tonade fönster ges en mörkare skuggning genom att tillämpa färgbrytning film på fönstren. Dessa toning filmer finns i olika nyanser, men kommer hållbarheten hos ett tonat fönster bero på kvaliteten på toning film-och installationsprocessen. I vissa fall kan tonade rutor utveckla luftbubblor mellan glaset och toning film om installationen inte görs på rätt sätt. Därför, om du får dina fönster tonade, är det bäst att välja kvalitet toning film som heter HP för "hög prestanda," och du bör ha en ansedd butik plats på toning filmen.

Överväganden

Innan beslut fattas om huruvida du vill använda tonade fönster eller privatliv glas, finns det några element som du måste tänka på. Till exempel, toning dina fönster är billigare än att köpa privacy glass för din bil. Om pengar inte är ett problem, är privacy glass tåligare och kvaliteten på glaset är överlägsen. Med andra ord, håller privacy glass folk från att kunna titta i din bil, men du kan se utanför precis lika tydligt som om glaset var genomskinliga. Men med tonade rutor är detta inte alltid fallet, eftersom även toning filmer hålla folk från att se inuti bilen, vissa toning filmer också försämra din synlighet inifrån och ut.
Lagar

I de flesta stater, är det mot lagen att nyans bilens vindruta och främre sidorutor, eller att använda färgtoner som skyddar mer än 30 procent av ljuset. Privacy glas är i allmänhet tillverkade för att uppfylla toning lagar och det är därför biltillverkare bara använda det för ryggen windows, men om du köper din egen integritet glas från en tredje part tillverkare, är det ditt ansvar att få privacy glass som uppfyller med din statens färgbrytning lagar. Frågor du måste ställa dig själv innan för att få privacy glass eller få dina fönster tonade är: Hur mörkt kan min nyans vara? och kan jag tona min vindruta, främre sidorutor, rygg sidorutor eller bakruta? Du måste också veta hur reflekterande din nyans kan vara liksom de begränsade nyans färgerna i ditt tillstånd. Att lära sig de lagar i ditt tillstånd, besöka norra Tint hemsida och klicka på din specifika tillstånd (se Resurser), eller ring din lokala brottsbekämpande organ. Det är viktigt att veta din statens färgbrytning lagar innan du gör några ändringar i bilens fönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121900.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.