Hur Avfetta och rengör motorns av en Honda Accord

Att hålla motorn i din Honda Accord rena och fettfria inte bara kommer att hålla det ser bra ut, kommer det också hjälpa den att köra bättre. Ett tjockt lager av fett och smuts orsakar din motor att köra varmare, vilket minskar dess effektivitet och livslängd. Håll ett öga på din motor genom att inspektera det varje gång du få oljan bytt. När du märker fett bygga upp, rulla upp ärmarna och ge din motor en bra rengöring. Saker du behöver
Gamla trasa
plast matkassar
Silvertejp
plasthandskar
Motor avfettningsmedel
trädgårdsslang med munstycke
torr handduk nära Old trasa
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på en plan yta, och kör motorn i några minuter för att värma upp det. Det fett och sot blir lättare att rensa bort om det är lite varm. Motorn bör inte vara varm, dock. Sprid en gammal trasa under bilen för att skydda din uppfart från fett som kommer att falla ner från motorn.
2

Sätt nödbroms på och öppna motorhuven. Leta några elektriska delar under huven som kan skadas av tungt vatten spruta: tändspolar och moduler, caps distributör, snorklar vid slutet av luftintaget box, och allt annat som ser bräcklig eller inte vattentät. Täck dessa element med plast matkassar, och tejpar matkassar tätt stängs med tejp eller maskeringstejp.
3

Sätt dina skyddshandskar på. Ansök avfettningsmedel till alla återstående synliga delar av motorn. Var inte snål med avfettningsmedel. Låt avfettningsmedel att sitta på motorn i 15 minuter. Det är viktigt att göra det möjligt att arbeta för hela 15 minuter för bästa resultat.
4

Använd en trädgårdsslang med ett sprutmunstycke för att spruta avfettningsmedel bort, tillsammans med grus och smuts. Vara mycket noggrann med din sköljning för att bli av med alla spår av avfettningsmedel.
5

Använd en gammal handduk att torka motorn. Ta bort alla plastpåsar och tejp. Om de faktorer som påsarna är smutsiga, torka av dem med en gammal trasa. Du kan också slå på motorn och låt den gå i några minuter för att hjälpa vattnet avdunstar snabbare.
6

Efter trasa är torr, vik eller rulla upp det för att använda nästa gång du avfetta din motor. Förvara den borta från kemikalier eller värme.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121531.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.