Svenska Bil >> Bil Lån Finansiering >> Auto lån >> Content

Fordon titel lån Lagar i Texas

När du registrerar ett låneavtal för att göra månatliga betalningar på ett fordon, behöver du inte tekniskt äger det - trots att det är i din ägo. En "lien" är en juridisk tillägg ägaren av bilen (vanligtvis en bank) fäster till bilens titel, fastställandet av sin rätt att återta fordonet under vissa omständigheter. Texas lag etablerar flera förordningar för utfärdande av titlar för utlånade fordon. Utgivning

§ 501,027 i Texas Transportation koden reglerar utfärdandet av titlar. När det gäller utlånade fordon, står det att "enheten skall skicka intyget med A-post till lien innehavaren som anges på ansökan." Din långivare kommer att ansöka om titeln på din räkning för att säkerställa den utfärdande myndigheten har rekordet av panträtten.
Försäljning av fordon

§ 501,071 i lag mandat att alla förfrågningar till salu "innehålla ett uttalande om att undertecknaren är ägare av fordonet och att det inte finns några panträtt på bilen förutom vad som anges i intyget om titeln eller så fullständigt beskrivs i uttalandet." Eftersom du inte riktigt "egen" bil som du har tagit ett lån, kan du inte uppfylla båda dessa krav utan lite arbete.

Det enklaste sättet runt detta är att bli den ägare. För att göra detta, har du din köpare lön kontant. Du sedan betala resten av vad du är skyldig till din långivare, då långivaren kommer att överföra äganderätten till dig. När detta är klart, kan du registrera titeln över till köparen.
Flytta till Texas
p Om du flyttar till delstaten Texas, du kommer att behöva ansöka om ett Texas titel för din bil för att få nya registreringsskyltar och registreringsbevis. Liknar vad som skulle hända om man försökte sälja din bil, kommer du att förbjudas från att ansöka om en ny titel om du kan bevisa att du äger bilen och att den är fri från panträtter.

Med andra ord , måste du ringa din långivare och informera dem du flyttar till Texas så de kan ordna en ny titel för din räkning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-loans/100618.html

Previous:
Next:

Auto lån

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.