Automobile Leasing Fakta

En bil leasing är ett finansiellt arrangemang där leasingbolaget, känd som hyresvärden tillhandahåller ett fordon för användning av en person eller företag, som kallas hyrestagaren. Hyresgästen förbinder sig att göra månatliga betalningar till leasegivaren under leasingperioden. Vid slutet av leasingperioden, återgår leasetagaren fordonet till uthyraren och är oftast under någon tillkommande förpliktelse. Funktioner

Automobile leasingavtal ingåtts för kortare perioder, vanligtvis från två till fyra år. Vid slutet av leasingperioden, kommer hyrestagaren återlämna fordonet till uthyraren. Ett leasingavtal är annorlunda från ett inköp av fordon i att hyrestagaren inte bygga upp något eget kapital i bilen och tar inte äganderätten till fordonet vid slutet av leasingperioden. I vissa fall kan dock hyrestagaren kunna köpa bilen direkt vid slutet av leasingperioden.
Typer
p Det finns två typer av fordon leasing : open-end och sluten. I ett obestämd hyresavtalet, är hyrestagaren skyldig att betala skillnaden mellan fordonets beräknade eller restvärde och dess verkliga marknadsvärdet vid slutet av hyresperioden. Om fordonet försvagas mer än väntat, måste hyrestagaren att kompensera underskottet. En vanligare typ av leasing är sluten hyresavtal, där arrendatorn helt enkelt återgår bilen i slutet av hyresperioden utan krav på ytterligare betalning.
Fördelar

hyrestagaren kan dra nytta av ett hyresavtal genom att bara göra en liten handpenning, oftast inte större än $ 2,000. Månatliga betalningar är också lägre vid uthyrning i stället för att köpa. Om bilen är leasad på uppdrag av ett företag, kan företagaren dra av full avskrivning beloppet på hans inkomstskatt varje år, vilket är vanligen större än summan av de månatliga betalningar.
Överväganden

Eftersom hyresvärdarna får mindre pengar i form av en mindre handpenning och lägre månatliga betalningar, till deras förlust siffror vara större om leasetagaren standard på leasingavgifterna. Därför måste hyrestagaren har bra kredit för att få ett hyreskontrakt. De flesta hyresavtal kan du bara köra ett förutbestämt antal miles per år, och hyresvärden kommer att betala ett överskott körsträcka avgift per varje mil hon överskrider körsträcka gräns. Detta innebär att ett hyresavtal inte kan vara en bra idé för någon som planerar att göra omfattande körning.
Varning

Du kommer att ha en svår tid att komma ur ett hyreskontrakt Om du upptäcker att du inte kan göra betalningar. Eftersom du inte har äganderätt till fordonet du inte kommer att kunna sälja den, och leasingbolaget kommer lägga stela finansiella betalningar om du standard.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-leasing/94744.html

Previous:
Next:

auto leasing

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.