Hur får man en Lien Release för Vehicle titel i Maryland

Om du kör en finansierad bil, du är inte tekniskt ägare tills fordonet har betalats och kvarstaden (en tillfällig hold) är släppt. Den faktiska innehavaren av fordonets titel är det företag eller enhet som du använde för att få ett lån. Ofta är långivaren en bank eller kredit unionen, men kan också vara generalagenten där du köpte ditt fordon. I delstaten Maryland, är alla fordon äganderättsöverföring förfrågningar hanteras och bearbetas av Maryland Motor Vehicle Administration (MVA). Instruktioner
1

Betala av dina lån helt och hållet. Du är inte berättigad att erhålla en kvarstad frisättning från din långivare om du har en återstående saldot på ditt lån. Du kan inte sälja, överföra eller leverera en bil med en befintlig lien håll.
2

Ring din långivare och råda dem att du kommer att begära ditt fordon titel och att du behöver din kvarstad att släppas. Om du inte har möjlighet att kontakta långivaren på egen hand (till exempel, om du är ute i landet eller dåligt) du kan ha någon agerar för din räkning, med hjälp av en fullmakt. Den person till vilken du tilldelar en fullmakt kan underteckna juridiska dokument och hantera din ekonomi.
3

Gå till Maryland Motor Vehicle Administration hemsida och klicka på länken med den Värdepappersintressen Arkivering (blankett # VR-217). Skriv ut formuläret och skicka en kopia till din lien innehavaren tillsammans med en check på $ 20 handläggningsavgift (gjord till MVA). Instruera din lien innehavaren att fylla i formuläret i sin helhet och att post, tillsammans med fordonet titel, till följande adress: Maryland Motor Vehicle Administration, 6601 Ritchie Highway NE, Glen Burnie, MD 21062
4.

Begär ett undertecknat brev från din långivare som anger din lien har släppts om du har betalat av ditt lån och din bil är registrerad av staten. Skicka denna skrivelse till MVA (samma adress som ovan) eller gå MVA personligen lämna brevet och betala $ 20 administrationsavgift. Du kommer att skickas ditt fordon titel med posten inom några veckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-financing/94605.html

Previous:
Next:

egenfinansiering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.