Manitoba Public lagen

I de kanadensiska provinserna British Columbia, Saskatchewan och Manitoba, kan grundläggande bilförsäkring endast köpas från ett aktiebolag ägt av länsstyrelsen, det är lagen. Den Manitoba Public Insurance Corporation Act har varit i kraft sedan 1971, tillsammans med ett antal stödjande regelverk. Manitoba allmän försäkring (MPI) är det offentligt ägda företaget (a Crown Corporation) som administrerar lagen och ger den obligatoriska täckning bilförsäkring. Enligt lagen kan MPI inte privatiseras, utom genom en provins i hela folkomröstning. Manitobans hänvisar generellt till MPI, och allt som rör det, som "Autopac." Grundläggande principer

I slutet av 1960, sonderade en regeringen utsedd kommitté den förhärskande offentliga missnöje med den privatägda bilen försäkringsbolag. Kommittén rekommenderade att: bil försäkringsverksamhet administreras av ett enda organ; minst 85 procent av de pengar som samlas in som premier återföras till försäkringstagarna som skadeersättningar eller förmåner, grundläggande täckning vara obligatoriska och bli allmänt tillgängliga, servicecentra vara allmänt tillgängliga, och regeringen aktivt främja trafiksäkerheten. Alla dessa principer antogs i Manitoba Public Insurance Corporation Act.
No-Fault Insurance

MPI kompenserar olycksoffer efter en mycket detaljerad tidsplan som avser ersättning till vilken typ av skada eller förlust av inkomst, oavsett vem som var ansvarig för olyckan. Detta utan fel metod för ersättning är mycket omtvistad: MPI hävdar att den undviker onödigt rättstvister, medan många ser det som ett i grunden orättvist system. En försäkringstagare kan dock överklaga till oberoende Automobile Injury Compensation Appeal Commission.
Vad kritikerna säger

MPI har kritiserats för att inte betala någon ersättning för smärta eller lidande, men allvarligt. Också, MPI endast delvis kompenserar för den förlorade inkomsten med en skadelidande, det tar inte heller hänsyn till inkomsten ökar han skulle ha tjänat på sin post-olycka karriär. Om offret förlorar sitt jobb, skulle MPI inte bevilja honom förmåner som syn eller tandvård, som han kan ha haft i sitt arbete vid tiden för olyckan.
Out-of-provinsen Täckning

MPI täckningen är giltigt i hela Kanada och USA. Eftersom den grundläggande obligatoriska tredje part täckning är futtiga $ 200.000, är ​​bilister uppmanas att köpa ytterligare täckning, även tillgängliga via MPI, till minst $ 2.000.000 vid resor till de större kanadensiska provinserna och ännu högre för amerikanska


licens och registrering av fordon

MPI administrerar också den provinsiella förare och fordon lagen, vilket innebär att, till skillnad från privata försäkringsbolag, registrerar det fordon och utfärdar körkort. Få din licens förnyas och betala din årliga premie är en sömlös enstegsprocess. Det finns över 300 MPI agenter över Manitoba.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/car-insurance-companies/94181.html

Previous:
Next:

Bil försäkringsbolag

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.