Saker du behöver när Påstå bilförsäkring

Några bilister gör det genom sin körning liv utan att behöva lämna in en fordran Bilförsäkringar på en gång eller annan. För att göra anspråk processen gå smidigare, det finns en mängd saker du måste se till att du har all nödvändig information. Ju mer noggrann och korrekt information du kan ge snabbt, ju förr ditt påstående är sannolikt att lösas. Policy Information

En av de första thingsto gör efter en bilolycka är att kontakta ditt försäkringsbolag. Antingen kontakta ditt försäkringsbolag agent direkt eller ringa företagets avgiftsfria påståenden telefonnummer. Telefonnumren hittar du på det ekonomiska ansvaret kort som utfärdats till dig med ditt försäkringsbolag, så har detta med dig hela tiden.
Driver Information

Om andra förare var inblandade i olyckan, först fastställa omfattningen av eventuella skador och ringa efter hjälp om det behövs. Därefter får sin information, inklusive namn, adress, telefonnummer, fordonets registreringsnummer, namn på försäkringsbolag och försäkringsnummer. Även polisen kommer också samla in information om de är på olycksplatsen, kan du spara ditt försäkringsbolag den tid och ansträngning för att spåra det. Det förhindrar också att andra förare från att lämna scenen utan att identifieras.
Witness Information
p Om det finns vittnen på olycksplatsen, samla sina kontaktuppgifter, inklusive namn, adress och ett telefonnummer där de lätt kan nås. Detta är särskilt viktigt om du tror att du inte har gjort något fel i olyckan eftersom du vill att så många som möjligt för att kunna säkerhetskopiera din version av händelserna. Addera polisanmälan

Var säker på att du eller någon på scenen ringer polisen. En polisanmälan om olyckan är en viktig del av dokumentation som ditt försäkringsbolag kommer att använda för att fatta sitt beslut om nivån på felet. Om den andra parten är fel, han är också mer sannolikt att vara sanningsenlig när de lämnar sin berättelse till polisen.
Skriftlig version av händelserna

Vid någon punkt i den hävdar utredningen, kommer den andra partens försäkringsbolag ringa dig för att få ett inspelat uttalande om din version av olyckan. För att skydda dig mot en eventuell rättegång eller för att undvika att ge motstridiga uppgifter, skriv ner allt du ska säga under intervjun. Din försäkringsgivare bör kunna hjälpa dig i dina förberedelser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94096.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.