Hur betala ut en bil Lease Efter en kollision Avskrivning

Om ditt försäkringsbolag skriver av din hyrda bil efter en kollision, beror på hur du närmar betalar ut din hyra på det finstilta i både ditt hyresavtal och din försäkring . Ibland finns det ett gap mellan vad din försäkring betalar ut för värdet av din uppgick bil och resterande pengar du äger på din hyra. Dessa pengar kan behöva komma ut ur fickan, men det finns alternativ att överväga innan du betalar ut. Saker du behöver
försäkring
Hyresavtal
Visa fler instruktioner
1

fortsätta att göra din månatliga betalningar. Medan du väntar på försäkringen utbetalning och arbetar på en leasingavgift uppgörelse med kvarstad innehavare (ditt leasingföretaget), gör dina vanliga månatliga betalningar om du inte har råd annars med kvarstad innehavare. Om du inte gör detta kan resultera i förseningsavgifter och även utmätning, som fortfarande kommer att lämna dig på kroken för att betala ut lånet.
2

Kontrollera kontanta värdet på din bil. Fråga ditt försäkringsbolag vilka prissättning guide den använder och kontrollera din bil värde i denna guide. Detta pris är vad ditt försäkringsbolag kommer att betala dig när den skriver ut din bil.
3

Ta reda på hur mycket du äger på din hyra. Beräkna detta belopp genom att lägga upp din återstående månatliga betalningar eller genom att kontakta lien innehavaren för en payoff belopp.
4

Undersök ditt försäkringsskydd. Har du gap försäkring? Gap försäkring är en försäkring som täcker skillnaden mellan vad ditt försäkringsbolag betalar när de skriver av bilen och vad du fortfarande är skyldig på din hyra. Gap försäkring är oftast ett tillägg till standard försäkring, men vissa leasingavtal företag kräver det. Om du har det, kontrollera hur mycket det lönar ut och om det är tillräckligt för att tillfredsställa dina hyresvillkor. Om det är, kan du säga upp ditt hyresavtal genom att vrida över både gapet försäkringen utbetalning och standardavvikelsen försäkringen utbetalning till kvarstad innehavare. Vissa försäkringsbolag kan även betala lien innehavaren direkt.
5

Läs ditt hyresavtal. Enligt Leaseguide.com, vissa leasingkontrakt har avstående klausuler som gör att du ut av hyresavtalet om din bil är totalt och låter dig komma undan att betala ut återstående leasingperioden. Om ditt kontrakt har en av dessa klausuler, behöver du inte använda din gap försäkring, men du kommer fortfarande att behöva vända på försäkringen payoff för bilens aktuella värde.
6

Arbeta med din leasing företaget. Om du inte har gap försäkring eller ett undantag i ditt kontrakt, och det finns en skillnad mellan försäkringen utbetalning och vad du fortfarande är skyldig på hyresavtalet, kontakta lien innehavaren att ta reda på dina alternativ. Det kan vara villiga att arbeta fram en avbetalningsplan, nöja sig med ett reducerat pris eller konsolidera ditt utestående saldo till ett hyresavtal på en ny bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94077.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.