Hur Uppdatera ansvarsförsäkring

Bilolyckor kan resultera i en mängd olägenheter, såsom skador på fordon och efterföljande reparationer, självrisker, höjda försäkringspremier och ändlösa pappersarbete. I de fall då en annan förare är uppenbarligen fel, kanske du föredrar att lämna in en fordran på den andra förarens försäkring (känd som en tredje parts anspråk) och därigenom undvika betalning av en självrisk och högre premier på din egen försäkring. Det finns flera enkla, men viktiga, steg att ta när de lägger en tredje parts anspråk. Instruktioner
1

kontakta polisen för att lämna in en skadeanmälan så snart som möjligt.
2

skaffa så mycket information från den andra föraren som möjligt, däribland fullständigt namn, telefonnummer, adress, försäkringsbolag, försäkringsnummer, telefonnummer försäkringsbolag och registreringsnumret.
3

Samla uttalanden, skriftligen om så är möjligt, från någon på scenen som kan ha bevittnade olyckan. Var noga med att ta del av namn och giltigt kontaktinformation.
4

Skriv en beskrivning av olyckan medan detaljerna är fortfarande i färskt minne.
5

Ta bilder någon skada på fordonet som uppstått som en följd av olyckan.
6

Begär en papperskopia av olyckan rapporten från polisen för dina egna filer eller om det behövs för fordran ändamål.
7

Tillträde länken i avsnittet Resurser för information om olyckor lagar som är specifika för ditt tillstånd.
8

Kontakta försäkringsbolaget om den andra föraren att lämna ett påstående. Erbjud all tillgänglig information och dokumentation som begärts av försäkringsbolaget. Anteckna kravnummer för referens vid framtida kommunikation.
9

Behåll fullständiga register över incidenten, inklusive olyckan rapporten, vittnesuppgifter, fotografier och skriftlig kommunikation från försäkringsbolaget. Det kan vara till hjälp för att hålla en logg över verbal kommunikation eller försök till kommunikation mellan dig och försäkringsbolaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94103.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.