Iowa Automobile Insurance Regulations

Till skillnad från många stater, har Iowa inte ett statligt styrda försäkringsrätt. Däremot låter staten inte förarna slippa undan från ekonomiskt ansvar för skador orsakade av egensinniga körning. Om du orsakar en bilolycka som resulterar i skadestånd som överstiger $ 1000, måste du bevisa ekonomiskt ansvar eller din licens kommer att skjutas. Till ingens förvåning, är en av de enklaste och billigaste sätt att bevisa ekonomiskt ansvar genom att köpa försäkringar. Finansiell säkerhet och ansvar Act

Även om ingen obligatorisk lag tvingar alla medborgare i delstaten Iowa för att köpa bilförsäkring, har ekonomisk och säkerhetsansvar lagen samma effekt. Med denna lagstiftning, tog Iowa en strategi som syftar till att främja begreppet personligt ansvar samtidigt som en mekanism för att skydda allmänheten från vårdslösa och osunda förare. Lagen har två viktiga funktioner. Den första avbryter drift och registrering privilegier för alla förare eller ägare som inte visar omedelbara ekonomiska ansvaret efter en olycka. Den andra kräver alla förare som har haft sitt körkort tillfälligt eller återkallas bevisa ekonomiskt ansvar för eventuella framtida skador han kan orsaka. Addera Efter en olycka

Oavsett vem som är vid fel, måste en olycka rapport ges in till byrån av Driver Services inom 72 timmar om det resulterar i personskador, dödsfall eller mer än $ 1.000 i egendomsskador. Varken föraren är skyldig att lämna in en rapport om olyckan utreddes av brottsbekämpningen. Om du är den felande parten och kan inte bevisa ekonomiskt ansvar, kommer din licens dras in. Både ägare och förare måste bevisa ekonomiskt ansvar. Du kan visa ekonomiskt ansvar genom att en av följande metoder.

1.Show omfattas du av bil ansvarsförsäkring.

2.Post kontanter eller en certifierad check till Office of Driver Services.

3.Obtain en övergång från skadade partiet.

4.Receive ett domstolsbeslut frigöra dig från ansvar.

5.file ett avtal att betala skadestånd om en avbetalningsplan .

6.file bevis för en komplett lösning för alla skador.
Inget fel

Iowa lagstiftning föreskriver för fall där det är inte skyldig att bevisa ekonomiskt ansvar. De inkluderar om din bil var lagligt parkerad, om någon använder det utan din tillåtelse eller om ingen skada skett på egendom eller person än dig själv.
Skadestånd Future

Enligt Iowa lag, kan en förare ge ge ekonomiskt ansvar mot framtida skador på två sätt. Den första är att skicka kontanter, värdepapper eller obligationer till Officer av Driver Services i ett belopp av $ 55000. Den andra är att ha en auktoriserad försäkringsbolag lämna ett intyg om Automobile Ansvarsförsäkring med samma kontor. Många Iowans väljer att bära traditionell bilförsäkring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93982.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.