Vad är omfattande och kollision försäkring?

Omfattande och kollision försäkring hjälper till att ge ekonomisk trygghet för förare. Den täckning betalar för bil skador som uppstått genom olyckor eller händelser utanför en persons kontroll. Premier för omfattande och kollision täckning varierar beroende på flera faktorer. Omfattande och kollision försäkring är till stor del frivilligt, men avstår från att genomföra det kan kosta en förare dyrt om olyckan är framme. Typer
kollision och omfattande försäkring är också tillgängliga för båtägare.

omfattande och kollision försäkringar täcker reparationskostnader som uppstår till följd av olyckor eller andra olyckliga händelser. Kollision försäkring ersätter reparationer räkningar härrör direkt från auto olyckor. Omfattande försäkring täcker andra typer av auto förluster inklusive stöld, skadegörelse och väderrelaterade skador. Liknande försäkringar finns för båtägare. Omfattande och kollision försäkring är oftast frivilligt i de flesta stater och jurisdiktioner.
Funktion

Kollision försäkring täcker reparationskostnader som uppstår när en förare är den part som anses fel i en olycka . Den är utformad för att betala kostnaderna för fastställande av skador på förarens fordon och andra inblandade fordon. Omfattande försäkring tillåter ersättning för stöld, skadegörelse, slå ett djur och skada bedöms av den försäkrades kontroll. Vissa försäkringsbolag lägga extrafunktioner, inklusive ersättning för bogsering, vindrutan reparation och vägassistans.
Fördelar

Omfattande och kollision försäkring skyddar föraren från att ådra sig stora reparationer räkningar för olyckor och andra större evenemang. Skador från varje kollision eller tillbud är annorlunda. Men enligt Cars.com hemsida, arbetskostnader för kollision reparationer genomsnitt $ 40 per timme. Denna kostnad är förutom räkningar för reservdelar, färg och andra nödvändiga föremål reparation.
Kostnader
premier

Genomsnittet för omfattande och kollision täckning stod för mer än 47 procent av en total bilförsäkring under 2005, enligt den Insure.com hemsida. Många försäkringsbolag basera denna täckning på tidigare historia - den mängd och kostnader för ersättningar som utbetalats på ägda specifika bil. Sport bilägare betalar en betydligt högre omfattande och kollision premie, enligt Insure.com. Att välja en högre självrisk sänker årliga premier, men en försäkrad kommer att betala mer out-of-pocket för reparationer. Förare bör rådfråga sin lokala agent för att skapa den politik som passar deras specifika behov.
Överväganden

Ägare av nya och sen modell bilar normalt är omfattande och kollision försäkring. De flesta långivare kräver det eftersom dessa omfattningar betala för en uppgick bilens värde vid tidpunkten för olyckan. Detta gör att en förare för att betala av det mesta av det utestående lånet balans till långivaren. Men många förare med äldre fordon droppe kollision och omfattande täckning, särskilt när bilens verkliga värde är lägre än vad försäkringen kommer att betala.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93934.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.