Vad är No-Fault Insurance i Ontario?

Inte luras av titeln, är no-fault försäkring inte helt vad som låter som. No-fel försäkring innebär att du handskas med ditt eget försäkringsbolag efter en olycka, oavsett vem som är fel. Någon får fortfarande skulden, men du behöver inte vänta på den andra förarens försäkringsbolag att sparka in om du inte är ansvarig för en olycka. Den Försäkringsbyrå i Kanada säger att med no-fault täckning, betalar ditt försäkringsbolag ditt påstående, även om en annan drivrutin är fel. Åtkomst Fel


För försäkringsändamål, någon är alltid fel i en bilolycka. En viss grad av fel kan tilldelas båda parter. En drivrutin är någonstans mellan 0 och 100 procent fel. Allt över 0 procent fel kommer att påverka din försäkring rekord. Båda förarna kan finnas fel. Fel tilldelas varje förare baserad på fel-bestämning regler.


Felbestämning Regler Enligt Financial Services Commission i Ontario, måste försäkringsbolagen använda Förordning 668 felbestämning Regler för att tilldela fel i en olycka. Reglerna täcker mer än 40 olyckor med diagram för att illustrera specifika situationer. Reglerna är tillämpliga på nästan varje möjlig olycka scenario, oavsett väderlek, synlighet, påverkan och fotgängare. De felbestämning regler är en del av statliga regleringar tänkt att hjälpa försäkringsbolagen behandlar ansökningar snabbt och rättvist.
Försäkringspremier
p Om felet är tilldelad till dig i en olycka, är dina försäkringspremier anpassas därefter. Någon grad av fel kommer att dyka upp på din försäkring rekord, trots den förvirrande titeln no-fault täckning. Om du har varit felfri, krav-fritt och utan några fällande domar för sex år eller mer, kan din premie ändras inte alls. Det tar sex år av olycksfri körning för att sänka dina premier igen. Vissa företag kan du hålla ett fläckfritt förflutet, även efter din första at-fel olycka. Men räkna dina premier att stiga kraftigt med två at-fel olyckor i en sex-period. Addera Medicinsk Fördelar

Med ett strikt täckning, om du är skadad i en bilolycka, får du tillgång till din politikens medicinska förmåner omedelbart. Om du inte har gjort något fel, vänta dig inte runt för hälso-och sjukvård och ersättning för inkomstbortfall som du har rätt till från at-felet förarens försäkringsbolag.
Polisen Laddar

Även om polisen inte filavgifter vid en olycksplats, försäkringsbolag tilldelar fortfarande fel. Polisen avgifter är ofta irrelevant för en försäkringsskada. Till exempel, om väderförhållandena är dåliga, och du påkörningar ett fordon, kan polisen säga ingen var fel, men försäkringsbolagen alltid tillämpa regeln att en person som bak-slutar ett fordon är alltid fel.

Försäkring Ansvar

När du lånar din bil till någon, låna dem också din försäkring. Om en kompis har en at-fel olycka när du kör din bil, med din försäkring, går olyckan på din försäkring rekord. Dina premier kan stiga med en at-fel olycka på din körning post.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93896.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.