Typer av Car Insurance i Kanada

Det sista du vill göra är att krascha bilen och skada dig själv eller någon annan. Men i händelse av att detta händer, kan de följa kostnaderna vara betydligt längre än den genomsnittliga personens finansiella resurser. På grund av denna verklighet den kanadensiska regeringen kräver varje förare i varje provins och territorium för att utföra ett minimum av försäkring. Denna obligatoriska försäkringen tar sig olika uttryck i varje provins, med andra, frivillig försäkring tillgänglig för köp. Obligatorisk

Varje länsstyrelsen bestämmer parametrarna för de obligatoriska försäkringarna. Till exempel har varje provins en minsta skadeståndsansvar och medicinsk betalningar, samt extra kostnader som också variera såsom dödsfallskapital och begravningskostnader. Under 2010 sträcker minimibeloppet för sjukvårdskostnader från en låg på $ 25,000 i Nova Scotia till en vag "obegränsad" mängd i Alberta. Under samma år, de flesta provinser har denna utbetalning tak på $ 150.000, med utbudet av skadeståndsansvar från $ 50.000 i Quebec till $ 500.000 i Nova Scotia. Leverantörer av den obligatoriska försäkringen varierar också mellan olika provinser. Fyra provinser har myndigheter som är ansvariga för den obligatoriska täckningen - British Columbia, Saskatchewan, Quebec och Manitoba - och förare måste köpa sin försäkring i dessa organ. Denna skillnad i politiken och bristen på val för förare har varit orsaken till många kontroverser under många år. Alla andra provinser har en öppen marknad, som erbjuder massor av leverantörer för förare att välja mellan.
Collision

Kollision försäkring är ett frivilligt komplement till den obligatoriska minimum som krävs försäkring i Kanada. Som namnet antyder, försäkrar detta din bil mot kollision med annat fordon eller objekt. Priset för kollision försäkring beror på specifika faktorer, inklusive din ålder, län, typ av bil och kör rekord. Eftersom denna typ av försäkring kommer eventuellt betalar för skador på din bil i händelse av en kollision, året gör och specifikationer av bilen påverkar priset exponentiellt. Den dyrare bilen, eller rättare sagt dyrare delar eller reparationer är kända för att vara, desto mer kommer du att betala för denna typ av försäkring. Likaså om du har en lång historia av upprepade olyckor som inkluderar kollision, kommer du att betraktas som hög risk och din personliga offert kommer att vara hög. En individ med inga olyckor på hans rekord kommer att betala mindre.
Omfattande

I Kanada, täcker helförsäkring ett intervall av möjliga utfall för olyckor och din bil . Mest påtagligt, innehåller heltäckande försäkringar oftast vad som ibland säljs som en separat försäkring, nämligen, brand och stöld. Således, i händelse av en brand som skadar din bil, eller förlust från stöld är bilen täckt och, beroende på de exakta parametrarna i politiken, kan du byta ut din bil. Dessutom kan heltäckande försäkring omfattar täckning av naturkatastrofer såsom jordbävningar och översvämningar. Denna typ av försäkring skulle kunna kallas "full service" försäkring som din bil är ofta försäkrade mot totalförlust, i en mängd olika situationer som sträcker sig från kollision till vandalism. Ofta speciella tjänster kommer att ingå, t.ex. bärgningsfordon, väg räddningsaktion, däckbyte, hyrbilar och mer. Återigen beror det pris till konsumenten helt på bilen och den drivande dokumentation av enskilda drifts det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93956.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.