Maryland Bilförsäkringar Lagar

Maryland kräver fordonsägare att bibehålla täckning bilförsäkring eller ansikte kostsamma påföljder om de kör utan försäkring. Staten fastställer minimigränser för ansvar, oförsäkrade bilister och personskador skydd. Fordonsägare måste ge staten försäkringsbevis inom 30 dagar att få täckning. Ansvarsförsäkring

Ansvarsförsäkring kallas ibland kroppsskada försäkring, eftersom den täcker sjukvårdskostnader för personer som skadats i den andra bilen när du är föraren som orsakade olyckan. Maryland kräver minimigränser för 20.000 dollar för den första personen och $ 40.000 om två eller fler människor skadas i samma olycka. Det kräver också ett minimum på $ 15.000 täckning för att betala för skador på den andra bilen eller annan egendom skadats i olyckan.
Personskadeskydd

personskada skydd (PIP ) kallas ibland med-betala eftersom det täcker dina kostnader för läkarvård eller sjukvårdskostnader för personer i din bil. Om den andra föraren är på-fel, lönar det fortfarande dessa utgifter fram och kommer att söka ersättning enligt det förarens politik. Vissa PIP politik kommer även att omfatta ålder förlust och hushållstjänster om du inte kan göra enkla sysslor. Maryland kräver PIP för $ 2.500 per person, men antyder att människor som har sjukförsäkring kanske vill få begränsad PIP som inte täcker alla över 16 års ålder.
Oförsäkrade bilist täckning

Maryland kräver också fordonsägare att bära oförsäkrade bilist täckning som ger skydd om en olycka orsakas av någon som inte har försäkring. Staten kräver fordonsägare att ha $ 20.000 i skuld täckning för en person, $ 40,00 för två eller flera personer, och $ 15.000 i skada på egendom.
Påföljder för oförsäkrade
< p> Maryland lag föreskriver hårda straff för fordonets ägare eller andra som kör utan bilförsäkring. Sanktioner är förlust av fordon plattor och registrering, böter på $ 130 för de första 30 dagarna av någon försäkring och $ 7 per dag tills försäkring köps, en $ 25 avgift för att återinföra fordonets registreringsnummer, oförmåga att förnya fordon plattor och registrering tills alla försäkringar böter betalas, och böter på upp till $ 1000 för att ge falsk information om försäkringar. Domstolar kan införa ytterligare sanktioner.
Försäkringsbevis
fordon

Motor ägare måste ge staten försäkringsbevis, vilket är ett intyg från försäkringsbolaget och undertecknat av dig som visar att du har den minsta försäkring. Staten kommer inte att acceptera sjukförsäkringskort ID eller fotokopior av intyget, även om det kommer att godta intyg faxas direkt till motorfordon administrationen av ditt försäkringsbolag. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93884.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.