Vad är en SR22 Form?

En SR22 formen är det dokument som produceras av en försäkringsgivare att kontrollera en förare är försäkrad. Det är oftast bara krävs för problemförare, särskilt de som har anförts för rattfylla eller körning utan försäkring. Den SR22 kan användas för att kontrollera en lämplig försäkring, eller förekomsten av en SR22 obligation - en säkerhet backas upp av en insättning med en kvalificerad finansiell institution. Funktion

När en förare slutligen erhåller försäkring, är en SR22 formulär skickas av försäkringsgivare på begäran av föraren att statssekreteraren som försäkringsbevis. Enligt lagen är den form som krävs för att förhindra indragning av körkort eller att låta sitt återinträde. Det andra syftet med en SR22 formen är att skydda andra förare. Även i no-fault stater, kan drabbas av en allvarlig bilolycka har svårt att ta emot ersättning för allvarliga skador som leder till dödsfall eller vanställande om den ansvariga föraren var oförsäkrat. Genom att hjälpa till att säkerställa att alla förare har försäkring, hjälper SR22 formen offer för en olycka får ersättning i tid.
Funktioner

De exakta kraven på en SR22 formen varierar enligt stat, men generellt kan endast utfärdas när föraren har köpt försäkring som uppfyller minimikraven i staten. I fallet med en SR22 obligation, kommer den säkerhet bolaget betalar snabbt ut upp till det högsta av SR22 obligationen till offret för medicinska räkningar eller reparationer, och sedan samla skillnaden mellan in-och utbetalning från föraren. I de flesta stater, men avser en SR22 till en försäkring.
Typer

Bilförsäkringar kommer i många olika typer och mängder. I vissa stater är det minimum för att helt enkelt täcka personskador eller skador på andra parter, inte täcker förarens fordon, kostnader för läkarvård eller de av sina passagerare. No-fault stater fungerar precis i omvänd, med varje förares försäkring som täcker sina egna kostnader, utom i de mest allvarliga fallen. Stater utan no-fault försäkring kommer vanligtvis erbjuda nivåer av alltmer expansiv försäkring, som sträcker sig till förarens egna skador och skador i olyckor med egen bil, i andra särskilda fordon, eller i alla fordon. De flesta stater tillåter försäkring i form av en obligation, men detta alternativ är relativt sällsynt om en förare inte kan annars skaffa försäkring.
Effekter

När SR22 obligation är betald och på plats, måste föraren styra försäkringsbolaget, vanligtvis per telefon, för att skicka en SR22 formulär till Department of State, där det kan ta upp till 30 dagar eller mer att bearbetas. Med obligationen på filen, utfärdar staten ett brev till föraren och en kopia av blanketten som bevis i fall de är stoppad. Om SR22 kraven är det enda belastning på sin licens, kommer det oftast vara villkorligt återinföras på denna punkt om det behövs. Försäkringsgivare är skyldig enligt lag
Överväganden

att underrätta utrikesdepartementet om föraren inte kan upprätthålla eller förnya sin försäkring. I fallet med en SR22 obligation, kan detta innebära regelbundna betalningar till säkerhet företaget. Om staten erhåller en sådan anmälan, kommer processen att avbryta körkort börjar. Beroende på omständigheterna som skapat behovet av en SR22 arkivering, kommer förarna måste hålla bevis på sin försäkring på rekord i minst två till tre år. Om föraren flyttar ut av staten, kan de överklaga till sina SR22 krav frångås, men kommer att bli föremål för försäkringskrav i sin nya bostad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93811.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.