Hur man använder en Gravity-HVLP Spray Gun

Enligt Bildelar Tool Mart i Elgin, Illinois, konventionell-feed sprutpistoler var standardmetoden för automatisk målning under en lång tid. Under 1980-talet började självtryck vapen att göra ett framträdande, men det var inte förrän miljölagar började gynna självtryck sprutor som många auto butiker började att gå över till dessa nya typer av sprutpistoler. Sprayfärg vapen med självtryck är hög volym, lågt tryck, eller HVLP. Eftersom de inte arbetar under hård komprimering är HVLP pistoler anses säkrare än konventionellt foder, högt tryck sprutpistoler. Använda självtryck vapen är relativt enkel, om du följer de rätta stegen. Saker du behöver
Flotro eller Penetrol
Paint filter
Luftkompressor
Visa fler instruktioner
1

Blanda färgen med en lämplig gallring agent. Gravity-feed måla kanoner skjuter inte måla på en hög hastighet, utan de spraya en lätt dimma. För att korrekt dimma, kan färgen spädas. Vanligtvis kommer du vill att förtunna färgen med ca 10 procent till 15 procent, men du bör läsa auto färg tillverkarens instruktioner för HVLP att vara säker. För latexfärg, är Flotrol en idealisk gallring agent. I fallet med oljebaserad färg, använd Penetrol för gallring.
2

Anslut pistolen till en luftkompressor. Munstycket för anslutning av slang kompressor brukar finnas på mycket baksidan slutet av HVLP pistol.
3

Justera trycket med ratten vid basen av pistolens handtag. För de flesta jobb, en PSI (pounds per square inch) med ca 50 verk som en bra utgångspunkt.
4

Dra färgen pistolens avtryckare när du har ställt in PSI till 50. Håll ned avtryckaren tills PSI mätare stabiliserar och ger en stadig avläsning av 50 PSI.
5

Häll färgen genom ett färgfilter. Vid blandning av färg, damm och andra små partiklar kan komma in i blandningen, för bästa lack, måste du välja produkten först
6

Fyll HVLP sprutpistol s paint dispenser med utspädd. färgblandningen.
7

Test vapnet på en bit skrot. Håll pistolen ca 2 meter från metallbit och applicera färgen i en långsam, svepande rörelse.
8

Justera PSI inställningar utifrån bit metallskrot. För en snabbare spraya med tjockare täckning du vill öka än antalet. För en mjukare dimma och detalj-orienterad täckning, kan du minska antalet. När du har hittat en bra PSI nivå, använda pistolen på auto-projektet, sopa pistolen över bilen i 6 -. Till 8-tums överlappande ränder Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91791.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.