Regler för bilar dragracing

The National Hot Rod Association (NHRA) fastställer regler för dragracing och de bilar som tillåts i dra raser i hela USA och Kanada. Enligt NHRA, det finns fyra typer av fordon i "elitserien" eller "full gas" dragracing: Top Fuel Dragster, Funny Car, Pro Stock och Pro Stock Motorcycle. Det finns 12 NHRA klass-kategoriseringar helt och hållet, men som förutom den högsta divisionen inkluderar Top Alkohol Dragster, Top Alkohol rolig bil, Comp, Super Stock, Stock, Super Comp, Super Gas och Super Street. Den typ av fordon, motorstorleken, totalvikt, modifieringar och aerodynamik hjälper bestämmer du vilka fordon som hör till vilka klasser och kategoriseringar. Flytande Burnouts

utbrändhet är den etikett som ges till processen att hålla fordonet stilla medan snurra på hjulen vilket gör att däcken växa varm och producera rök. Flytande burnouts tillåts med alla fordonsklasser men bara i ett visst område och med användning av enbart vatten. Använda vatten någon annanstans i dragrace närhet i syfte att producera en utbrändhet är orsak till diskvalificering. Denna utbrändhet process är tillåten för fordon med operativa främre bromsarna bara. Medan beslut är i slutändan upp till spåret manager
Timing utrustningens funktionsstörningar

, i händelse av en timing felaktig utrustning en repris kan tillåtas. Detta avgörs från fall till fall, och alla beslut är slutgiltiga.
Förfalskning av dokument
Någon

fångas presentera förfalskade tech kortinformation (t.ex. kommer kubiktum förskjutning, koppling svänghjul, tryckplatta utrustning) förbjudas från tävlingarna för en viss tid. Dessutom, någon som presenterar falska körkort nummer eller en illegitim bevis på ålder, eller med hjälp av elektronik i vissa raser (t.ex. Pro ET, Street ET) kommer också att förbjudas. Längden på förvisning avgörs vid varje incident med en teknisk kommitté och personens namn kommer att delas med alla NHRA tjänstemän och spår.
Frostskyddsmedel

frostskyddsvätska är förbjudet enligt NHRA, för alla tävlingsbilar. Den som är ansvarig för en överdriven spill av frostskyddsmedel som kommer att kräva någon typ av skäl sanering kommer att diskvalificeras från resten av dagens tävlingar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91886.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.