Korta block motor Komponenter

En kort block motor är en partiell motormontering, typiskt bestående av de delar av cylinderblocket mellan insugningsröret och oljetråget. Korta block motorer har samma grundläggande kärnan som en lång block motor. Skillnaden är att en kort block kräver ändringar i syfte att köra i ett fordon, medan långa block motorer är mer eller mindre redo att gå. Korta block motor församlingar är vanligtvis köps av människor som har för avsikt att anpassa motorn till deras specifika behov. Cylinderblock

Cylinderblocket, som ibland kallas motorblocket, är den grundläggande kroppen av motorn. Den innehåller oftast cylindrarna och vevaxel. Alla andra delar av motorn fäster vid det eller runt den. Cylinderblocket är främst vad du köper när du väljer ett kort block motor, eftersom det ger dig en grundläggande funktionell form för att lägga till. Addera Vevaxel

Vevaxeln är en roterande axel som har samma längd som motorn. Det är den del av motorn som vänder och driver många av de andra delarna. Om din bils vevaxeln är skadad, kommer det inte köra, och du kommer att behöva en ny motor.

Vevaxeln är en av de viktigaste komponenterna i en kort block motor. Det måste vara exakt samma längd som motorn eller det kommer inte att fungera korrekt.
Rods och Pistons

Stavarna och kolvar rör sig upp och ner i cylindern. När motorn startas, tvingar de kraften i den genererade explosion genom motorn att vrida vevaxeln och förse den med ström.

Stavarna och kolvar är dimensionerade exakt passa cylindrarna på motorn. Ibland människor som gör tung motor skräddarsy tar bort dessa från ett kort block motor och installera eftermarknaden stavar och kolvar utformade för att tåla högre värme-och trycknivåer än de som kommer lager i någon motor. Addera Kamaxel

Kamaxeln drivs av vevaxeln, som arbetar vid ungefär hälften av hastigheten. Det befogenheter ventilerna. När kamrem eller upplevelser kedjan problem, kommer din kamaxel inte fungerar, eftersom det är vad som förbinder vevaxeln och kamaxeln.

Några korta block motorer är avsedda att ha en överliggande kamaxlar och inkluderar inte kamaxeln . Endast korta block motorer som är avsedda att ha en intern kamaxel och timing innehåller detta element.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91943.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.