Hur Gör klarlack på din bil

Den moderna tvåstegs målning process innebär ett färgskikt följt av en klarlack. Detta är teoretiskt ett bra sätt att göra en hållbar yta på fordonet. Problemet med processen är att den färdiga produkten är benägna att misslyckas. Klarlack tenderar att lossna från färgskiktet och lämnar en tråkig plats av färg omgiven av en blåsutslag av peeling klarlack. Du behöver inte helt måla fordonet om detta inträffar. Du kan helt enkelt Övermålningsbar det drabbade området eller hela fordonet. Det är ditt val. Saker du behöver
Vatten Sandpapper Foton och rengöringsmedel
Olja och fett remover
Maskeringstejp
maskeringspapper
rakblad
Air kompressor
Rena trasor
Gummihandskar
Tack kläder
Skyddsmask
Paint kostym
sprutpistol
Klarlack
Visa fler instruktioner
1

förbereda ytan. Sand hela fordonet eller bara det drabbade området med 600 sandpapper. Detta kommer att skapa en lämplig yta för klarlack för att hålla sig till. När slipningen är klar, tvätta bilen med ett fett skär tvål. Ett diskmedel som fungerar bäst för att klippa något fett eller olja som kan finnas på ytan. Oljan från ett fingeravtryck kommer att förstöra en lack.
2

Täck däcken, fönster och annat som du inte vill målad med papper. Använd maskeringstejp för att hänga pappret och fäst den på plats. Komma in i trånga hörn med en mattkniv. Håll bandet kanterna pressas väldigt hårt för att förhindra att klara att tränga bakom pappret. Addera 3

Avfetta bilen. När fordonet är torr, torka ytan ner med ett vax och fett remover och en mjuk handduk. Det rekommenderas av några av de bättre målare att upprepa detta steg åtminstone två gånger och en del säger att göra det tre gånger. Det är oerhört viktigt att säkerställa att det inte finns några spår av olja eller fett på ytan före målning.
4

Dra i sprutbox. Med ditt fordon placerat i mitten av montern, bifoga en jordad rem - det kan vara något så enkelt som en jumper kabel - till bilens chassi och golvet i lackboxen. Grundstötning kommer att ta bort statisk elektricitet genereras av målningen processen och förhindra damm och overspray fastnar på ditt fordon. Slutligen, innan du sprayar färg, sätta på ett par gummihandskar (utan pulver om du använder en medicinsk typ av handske) och gå över hela bilen med en putstrasa. Detta är en klibbig duk som tar bort alla spår av damm och föroreningar från ditt fordon. Handskarna kommer att hindra dig från att få olja från dina händer på den förberedda ytan.
5

Applicera klarlack. Blanda det klart med tillverkarens rekommendationer och tillämpa den uppifrån och ned, vilket gör långa ens slag och se till att överlappa varje pass med 50 procent. Detta kommer att förhindra strimmor. Låt första skiktet att slå upp eller torka den rekommenderade tiden (vanligtvis 10 till 15 minuter) och tillämpa det andra skiktet på samma sätt. En typisk applikation kräver tre lager av klar med det slutliga skiktet appliceras lite tyngre. Se till att inte tillämpa det så tungt att du får en körning. Detta är den svåraste delen av processen. Om en körning inte utvecklas, kan det vara våt-slipas ut när den har torkat. Låt sista pälsen att torka och följ tillverkarens rekommendationer för putsning och polering färgen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91805.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.